Egyedényes káposztás csirke: kiadós és nagyon finom

29
Nyomtatás
kaposztas-csirke
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Hihetetlenül egyszerűen készül, fehérjedús, ízletes fogás, kezdők is sikerrel összedobhatják ezt a finom ételt.

A káposztából remek finomságok készülhetnek, az egyik nagy kedvenc a káposztás tészta. Ez a recept picit hasonlít rá, és aki szeretné, tésztával is egybeforgathatja a húst és a zöldségeket. Így még kiadósabb a fogás, melegen és hidegen kínálva is mennyei!

Így is lehet!

A fogás akkor az igazi, ha a zöldségek vékonyra vágva vagy reszelve kerülnek a húshoz, picit még roppanósak maradnak. Plusz alapanyaggal is érdemes feldobni, elfér benne az újhagyma vagy 1-2 evőkanálnyi sűrített paradicsom. A receptben csirkemellet ajánlunk, de filézett csirkecombbal is működik a recept.

Egyedényes káposztás csirke

Egyedényes káposztás csirke ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg csirkemell
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál Cayenne-bors
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • 1 fej vöröshagyma (opcionális)
  • 1 fej káposzta vagy kelkáposzta (kisebb)
  • 2 darab sárgarépa
Recept idők

Elkészítés:

A csirkehúst vágjuk egyforma méretű kockákra, majd forgassuk egybe sóval, borssal, Cayenne-borssal és fokhagymával. Ezután a húst fedjük le és tegyük hűtőbe 30 percre.

Míg a hús a hűtőben pihen, készítsük elő a zöldségeket. A vöröshagymát, káposztát és sárgarépát tisztítsuk meg, majd tetszőlegesen reszeljük le vagy vágjuk fel.

Egy magas falú edényben hevítsünk egy kevés olajat, majd dobjuk rá a húst és pirítsuk addig, amíg színt kap (8-12 perc), közben keverjük meg. Ezután keverjük hozzá az összekészített hagymát, majd 2-3 perc után forgassuk hozzá a káposztát és a sárgarépát is.

Keverjük át alaposan, öntsünk rá a vizet, és gyakran kevergetve főzzük addig az ételt, míg a folyadék elpárolog, a hús és a zöldségek megpuhulnak. Közben kóstoljunk, ha szükséges, ízesítsük még sóval és borssal.

Fotó és videó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon