Mennyei, görög spenótos pite: ropogós réteslap az alapja
Érdemes megismerkedned ezzel a görög recepttel, ha egyszer elkészíted, nincs megállás, biztosan újra és újra fel fog tűnni az asztalon.
Itt a jó idő, kezdődnek a szabadtéri programok: a kellemes, tavaszi napsütésben jólesik a szabadban lenni, ilyenkor érdemes piknikkel készülni. A kosárba rejts házi finomságokat: a falatok lehetőleg egyszerűen készüljenek, ne legyenek romlandók és bírják a csomagolást. Pont ilyen ez a spenóttal és sok sajttal töltött leveles tésztás csiga.
Aki szeretné, még gazdagabbá varázsolhatja a harapnivalót. Elfér benne a sonka, kukorica vagy egy kis aszalt paradicsom.
A krémsajtot mérjük tálba, adjuk hozzá a tojást és keverjük össze.
A spenótot mossuk meg, majd csepegtessük le és vágjuk fel tetszőlegesen.
A leveles tésztát hajtsuk vagy nyújtsuk ki. Ezután kenjük rá a krémsajtot.
A krémsajtos tésztára szórjuk rá a reszelt sajtot, a feta sajtot morzsoljuk rá, majd a spenótot is osszuk el rajta. Ezután tekerjük fel és vágjunk csigákat.
A spenótos csigákat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd szórjunk még rá reszelt sajtot, ha szeretnénk. Ezután toljuk 180-200 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre a finomságot.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu