
Krémes, epres chiapuding: a hűtő végzi a legnagyobb munkát

Csak össze kell keverni mindent, majd a hűtőbe tenni, pár óra múlva isteni, pudingos állagú édességet kapsz.
Ha te sem tudsz betelni az eperrel, készítsd el minél többféle formában, ezt a chiapudingot semmiképp ne hagyd ki. A chiamagokat eperpürével, tejjel és joghurttal kell összekeverni, majd állni hagyni, ahogy megduzzadnak, besűrítik a folyadékot, zselés állaguk lesz.
A desszertet könnyedén elkészítheted vegán verzióban is, a tejet cseréld bármilyen növényi italra (kókusszal és mandulával lesz a legjobb), a joghurtot kókuszjoghurtra válthatod, méz helyett pedig juharsziruppal is édesíthetsz. Utóbbit az eper édességétől függően adagold, ha érettek, zamatosak a szemek, lehet, kevesebb is elég lesz.
-
2023-07-13 08:32:01
-
2023-07-06 10:32:02
-
2023-06-09 10:32:01
Epres chiapuding

Hozzávalók 6 pohárhoz
- 400 g eper
- 250 ml tej (vagy növényi ital)
- 250 g natúr joghurt (vagy kókuszjoghurt)
- 1 tk vaníliakivonat
- 60 g méz (vagy juharszirup)
- 90 g chiamag
Elkészítés:
Az epret tisztítsuk meg, vágjuk nagyobb darabokra.
Tegyük a tejjel, joghurttal, vaníliakivonattal és a mézzel együtt egy tálba, majd botmixerrel pürésítsük. Keverjük bele a chiamagot.
Osszuk szét a keveréket 4-6 tálka, pohár között, majd tegyük őket a hűtőbe minimum 4 órára, de inkább egy éjszakára.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!