Krémes és ízletes erdélyi töltött tojás: eteti magát, olyan finom

erdelyi-tojas
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az ünnepi tojás töltelékében sertésmájkrém is helyet kap, ettől lesz hihetetlenül ízletes és krémes.

A töltött tojás igazi ünnepi finomság, mely a húsvéti asztalról sem hiányozhat. A mutatós vendégvárót sokféle recept szerint lehet kipróbálni. Népszerű a majonézes, virslis vagy a tonhalas kencével töltött változat, ha pedig szívesen kipróbálnál valamilyen régi receptet, akkor az erdélyi töltött tojást feltétlen teszteld le.

Az erdélyi töltött tojásból nem hiányozhat a majonéz és a tejföl, de amitől igazán különleges lesz, az a sertésmájkrém. A kencét bátran fűszerezd, ha szereted a csípőset, pici chilipehely vagy csípős paprikakrém is kerülhet bele.

Erdélyi töltött tojás

erdelyi-tojas2

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 10 darab tojás
  • só ízlés szerint
  • 5 evőkanál majonéz
  • 4 evőkanál tejföl
  • 10 dkg sertésmájkrém
  • fekete őrölt bors ízlés szerint
  • 1 csipet fűszerpaprika
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat forrásban lévő sós vízben 8-12 perc alatt főzzük keményre, majd hűtsük ki, és pucoljuk meg. Ezután a tojásokat vágjuk félbe, a sárgáját kanál segítségével szedjük keverőtálba.

A tojássárgáját a majonézzel, tejföllel, sertésmájkrémmel, sóval, borssal és fűszerpaprikával keverjük simára.

A kencét töltsük habzsákba és adagoljuk a tojásfehérjébe. Tálalásig tegyük a hűtőbe.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük