Krémes és ízletes erdélyi töltött tojás: eteti magát, olyan finom
Az ünnepi tojás töltelékében sertésmájkrém is helyet kap, ettől lesz hihetetlenül ízletes és krémes.
A töltött tojás igazi ünnepi finomság, mely a húsvéti asztalról sem hiányozhat. A mutatós vendégvárót sokféle recept szerint lehet kipróbálni. Népszerű a majonézes, virslis vagy a tonhalas kencével töltött változat, ha pedig szívesen kipróbálnál valamilyen régi receptet, akkor az erdélyi töltött tojást feltétlen teszteld le.
Az erdélyi töltött tojásból nem hiányozhat a majonéz és a tejföl, de amitől igazán különleges lesz, az a sertésmájkrém. A kencét bátran fűszerezd, ha szereted a csípőset, pici chilipehely vagy csípős paprikakrém is kerülhet bele.
Erdélyi töltött tojás
Hozzávalók 20 darabhoz
- 10 darab tojás
- só ízlés szerint
- 5 evőkanál majonéz
- 4 evőkanál tejföl
- 10 dkg sertésmájkrém
- fekete őrölt bors ízlés szerint
- 1 csipet fűszerpaprika
Elkészítés:
A tojásokat forrásban lévő sós vízben 8-12 perc alatt főzzük keményre, majd hűtsük ki, és pucoljuk meg. Ezután a tojásokat vágjuk félbe, a sárgáját kanál segítségével szedjük keverőtálba.
A tojássárgáját a majonézzel, tejföllel, sertésmájkrémmel, sóval, borssal és fűszerpaprikával keverjük simára.
A kencét töltsük habzsákba és adagoljuk a tojásfehérjébe. Tálalásig tegyük a hűtőbe.
-
2024-04-02 09:32:01
-
2024-04-01 08:52:01
-
2024-03-31 10:16:01
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!