100 éves töltött tojás recept – Nem véletlen nem változott semmit
Ez a recept, minden túlzás nélkül, biztosan van már százéves. Egy igazi családi klasszikus, dédnagymamám töltött tojását minden évben elkészítjük húsvétkor.
A töltött tojás igazi ünnepi finomság, mely a húsvéti asztalról sem hiányozhat. A mutatós vendégvárót sokféle recept szerint lehet kipróbálni. Népszerű a majonézes, virslis vagy a tonhalas kencével töltött változat, ha pedig szívesen kipróbálnál valamilyen régi receptet, akkor az erdélyi töltött tojást feltétlen teszteld le.
Az erdélyi töltött tojásból nem hiányozhat a majonéz és a tejföl, de amitől igazán különleges lesz, az a sertésmájkrém. A kencét bátran fűszerezd, ha szereted a csípőset, pici chilipehely vagy csípős paprikakrém is kerülhet bele.
A tojásokat forrásban lévő sós vízben 8-12 perc alatt főzzük keményre, majd hűtsük ki, és pucoljuk meg. Ezután a tojásokat vágjuk félbe, a sárgáját kanál segítségével szedjük keverőtálba.
A tojássárgáját a majonézzel, tejföllel, sertésmájkrémmel, sóval, borssal és fűszerpaprikával keverjük simára.
A kencét töltsük habzsákba és adagoljuk a tojásfehérjébe. Tálalásig tegyük a hűtőbe.
Fotó: Getty Images