Fahéjas-barackos cobbler omlós tésztával: vaníliafagyival kínáld

barackos-cobbler
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A kezdők kedvence lesz a cobbler, ugyanis amellett, hogy mennyire finom, hihetetlenül egyszerűen készül.

A cobbler, vagyis ez az isteni gyümölcsös sütemény játszi könnyedséggel készül, kezdők is összedobhatják, elronthatatlan a receptje. A tészta a vajnak köszönhetően nagyon omlós lesz, miközben a teteje ropog, a gyümölcs pedig szinte krémes lekvárrá lényegül át.

Bár más gyümölccsel is készülhet, fontos, hogy lédús, zamatos legyen, például a szilva és a meggy jó választás. Magával a gyümölccsel semmi dolgod nem lesz, csak összeszelni, majd a tepsi aljába rendezni. 

A tészta is hasonlóan egyszerű: csak keverd egybe az alapanyagokat, majd morzsold rá a barackra. Utána tolhatod is a sütőbe – ha még melegen, hideg vaníliafagyival tálalod, nincs ennél jobb desszert!

Fahéjas-barackos cobbler

barackos-cobbler2

Hozzávalók 8 adaghoz

  • 8 db őszibarack
  • 2 ek cukor
  • 140 g liszt
  • 150 g cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk fahéj
  • 1 csipet
  • 120 g vaj
  • 1 tk vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy 2 liter űrtartalmú sütőtálat.

Az őszibarackot mossuk meg, pucoljuk meg, vágjuk szeletekre. Rendezzük el a szeleteket a tál alján, majd szórjunk rájuk 2 ek. cukrot. 

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a 150 g cukrot, a sütőport, a fahéjat és a sót.

Egy másik tálban olvasszuk meg a vajat, keverjük bele a vaníliakivonatot. Öntsük rá a lisztes keverékre, keverjük egybe, míg nagyjából összeáll a tészta. 

Morzsoljunk/kanalazzunk nagyobb tésztadarabokat a barack tetejére, majd toljuk a sütőbe 25-30 percre. Akkor jó, mikor a teteje aranybarna, a barackból pedig szinte lekvár lesz.

Hagyjuk picit hűlni, majd vaníliafagyival tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük