
Fahéjas-barackos cobbler omlós tésztával: vaníliafagyival kínáld

A kezdők kedvence lesz a cobbler, ugyanis amellett, hogy mennyire finom, hihetetlenül egyszerűen készül.
A cobbler, vagyis ez az isteni gyümölcsös sütemény játszi könnyedséggel készül, kezdők is összedobhatják, elronthatatlan a receptje. A tészta a vajnak köszönhetően nagyon omlós lesz, miközben a teteje ropog, a gyümölcs pedig szinte krémes lekvárrá lényegül át.
Bár más gyümölccsel is készülhet, fontos, hogy lédús, zamatos legyen, például a szilva és a meggy jó választás. Magával a gyümölccsel semmi dolgod nem lesz, csak összeszelni, majd a tepsi aljába rendezni.
A tészta is hasonlóan egyszerű: csak keverd egybe az alapanyagokat, majd morzsold rá a barackra. Utána tolhatod is a sütőbe – ha még melegen, hideg vaníliafagyival tálalod, nincs ennél jobb desszert!
-
2023-09-20 08:32:01
-
2023-08-21 09:32:01
-
2023-08-17 07:32:02
Fahéjas-barackos cobbler

Hozzávalók 8 adaghoz
- 8 db őszibarack
- 2 ek cukor
- 140 g liszt
- 150 g cukor
- 1 tk sütőpor
- 1 tk fahéj
- 1 csipet só
- 120 g vaj
- 1 tk vaníliakivonat
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy 2 liter űrtartalmú sütőtálat.
Az őszibarackot mossuk meg, pucoljuk meg, vágjuk szeletekre. Rendezzük el a szeleteket a tál alján, majd szórjunk rájuk 2 ek. cukrot.
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a 150 g cukrot, a sütőport, a fahéjat és a sót.
Egy másik tálban olvasszuk meg a vajat, keverjük bele a vaníliakivonatot. Öntsük rá a lisztes keverékre, keverjük egybe, míg nagyjából összeáll a tészta.
Morzsoljunk/kanalazzunk nagyobb tésztadarabokat a barack tetejére, majd toljuk a sütőbe 25-30 percre. Akkor jó, mikor a teteje aranybarna, a barackból pedig szinte lekvár lesz.
Hagyjuk picit hűlni, majd vaníliafagyival tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!