Falafel spenóttal dúsítva: kívül ropogós, belül lágy
Az aranybarna csicseriborsós golyót, a falafelt érdemes más zöldségekkel felturbózva is kipróbálni, így még csábítóbb a finomság.
A falafel az egyik legkedveltebb finomság, amely még a legnagyobb húsrajongók szívét is megdobogtatja. Bár hagyományosan bő olajban sül készre, sütőbe tolva és forró levegős gépben is össze lehet dobni.
Csak bátran a plusz hozzávalókkal!
A csicseriborsós finomság többféle különleges változatban is kipróbálható: a masszába mehetnek különleges fűszerek vagy lédús zöldségek. A falafel finom cukkinivel, brokkolival és sütőtökkel dúsítva is. Ha nyitott vagy az ilyen extra változatokra, akkor spenóttal keverve próbáld ki!
Falafel spenóttal
Hozzávalók 4 személyre
- 400 g lecsepegtetett csicseriborsó-konzerv
- 150 g bébispenót
- 1 gerezd fokhagyma
- só és bors ízlés szerint
- 1 darab tojás
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 csokor petrezselyem
- zsemlemorzsa a forgatáshoz (opcionális) szükség szerint
- kevés olaj a sütéshez
Elkészítés:
Az olaj kivételével az összes hozzávalót tegyük késes aprítóba és keverjük simára. Ezután nedves kézzel vagy kanállal formázzunk teszőleges golyókat a masszából.
A golyókat, ha szeretnénk, forgassuk zsemlemorzsába, majd sorakoztassuk a falafelt sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután fújjunk (olajsprayből adagolva) vagy locsoljunk rá kevés olajat, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 18-22 percre, amíg szép aranybarnára sül.
-
2024-03-13 10:32:02
-
2024-02-22 09:36:02
-
2024-02-09 07:32:01
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!