Falafel spenóttal dúsítva: kívül ropogós, belül lágy

Falafel spenóttal cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az aranybarna csicseriborsós golyót, a falafelt érdemes más zöldségekkel felturbózva is kipróbálni, így még csábítóbb a finomság.

A falafel az egyik legkedveltebb finomság, amely még a legnagyobb húsrajongók szívét is megdobogtatja. Bár hagyományosan bő olajban sül készre, sütőbe tolva és forró levegős gépben is össze lehet dobni.

Csak bátran a plusz hozzávalókkal!

A csicseriborsós finomság többféle különleges változatban is kipróbálható: a masszába mehetnek különleges fűszerek vagy lédús zöldségek. A falafel finom cukkinivel, brokkolival és sütőtökkel dúsítva is. Ha nyitott vagy az ilyen extra változatokra, akkor spenóttal keverve próbáld ki!

Falafel spenóttal

Falafel spenóttal ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 g lecsepegtetett csicseriborsó-konzerv
  • 150 g bébispenót
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 darab tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 csokor petrezselyem
  • zsemlemorzsa a forgatáshoz (opcionális) szükség szerint
  • kevés olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Az olaj kivételével az összes hozzávalót tegyük késes aprítóba és keverjük simára. Ezután nedves kézzel vagy kanállal formázzunk teszőleges golyókat a masszából.

A golyókat, ha szeretnénk, forgassuk zsemlemorzsába, majd sorakoztassuk a falafelt sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután fújjunk (olajsprayből adagolva) vagy locsoljunk rá kevés olajat, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 18-22 percre, amíg szép aranybarnára sül.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük