Mutatós tortillalap spenóttal gyúrva: pillanatok alatt megsül
Pár alapvető hozzávaló kell csak a házi tortillalaphoz, viszont, ha picit izgalmasabban készítenéd el, víz helyett zöldségpürével gyúrd össze.
Ez a szendvics igazi jolly joker, hiszen díszítéstől függően halloweeni fogás, de hétköznapi reggeli is lehet. A tortillalap receptje pofonegyszerű, így a parti előtti napokban is elkészítheted, az utolsó pillanatban pedig csak a tölteléket kell belepakolnod. Készülhet spenóttal, bazsalikommal, sőt bármilyen zöld salátafélével (rukkola, madársaláta, stb.), de akár boltban is beszerezheted.
Ami a tölteléket illeti, szintén szabadjára engedheted a fantáziádat: kerülhet bele színben szintén a témához illő guacamole, hamis tojássaláta, hummusz vagy ez a karamellizált hagymával készült mártogatós, de ha gyerekeknek készíted, akkor egyszerűbb zöldségekkel, nem túl csípős salsával is tökéletes lesz – úgyis a díszítésen lesz a hangsúly.
Készítsük el a zöld tortillalapokat az ebben a receptben bemutatott módon.
Minden lap közepére tegyünk egy púpozott evőkanálnyit a választott szendvicskrémből, szószból vagy mártogatósból, kissé kenjük szét, majd a kenés mentén hajtogassuk a lap széleit a töltelékre úgy, hogy a végén téglalap formát kapjunk.
Hajtással lefele tegyük felhevített serpenyőbe, és közepes hőfokon 1-2 perc alatt pirítsuk aranybarnára. Ezzel nemcsak a tortilla lesz ropogós, de a visszahajtott részeket is lezárja a sütés. Óvatosan fordítsuk át a másik oldalra is, és 1 perc alatt azt is pirítsuk meg (vigyázzunk, ne legyen túl pirult, hogy a zöld szín legyen hangsúlyosabb).
A szendvicseket sorakoztassuk tálcára, és az „arcokat” díszítsük zöldségekkel a képeken látható módon: fekete olajbogyó-karikákból legyenek a szemek, zöld olajbogyóból az orr, vékony paprikacsíkokból a száj és a szemöldök, petrezselyemlevelekből pedig a haj. Egy-egy csepp kechupot pedig cseppentsünk a szemek közepébe a rémisztőbb hatásért.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu