Ropogós, aranybarnára sült csirkecsíkok: vajpuha a hús a fűszeres bunda alatt

Nyomtatás
csirkecsíkok2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Chili kerül a pácba és a bundába is, így picit pikáns, enyhén csípős lesz a hús, a tüzes ízek kedvelői imádni fogják.

Csirkemellfilé még nem volt ilyen izgalmas, ebben a formában biztosan megszereted, se nem száraz, se nem unalmas, inkább fűszeres és pikáns. Maga a hús vajpuha lesz az írós pácnak köszönhetően, a lisztes bunda viszont ropog majd a külsején.

A chili íze dominál a receptben, a pácba és a bundába is kerül belőle, de ha gyerekeknek készülne a csirkecsík, el is hagyható a csípős hozzávaló. A fűszerpaprikát és a fokhagymát viszont ne mellőzd, előbbiből füstöset érdemes használni, azzal lesz a legfinomabb a végeredmény. 

A pácban legalább 2 órát, de inkább egy éjszakát hagyd állni a húst, úgy lesz igazán omlós és vajpuha.

Fűszeres bundában sült csirkecsíkok

csirkecsíkok

Hozzávalók 16 darabhoz

Alap:

  • 600 g csirkemellfilé
  • bő olaj (a sütéshez)

Pác:

  • 250 ml író/kefir
  • 60 ml chiliszósz
  • ízlés szerint só, bors

Bunda:

  • 250 g liszt
  • 1 tk chilipehely
  • 2 tk fűszerpaprika (füstölt)
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellfilét tisztítsuk meg, majd vágjuk hosszú, ujjnyi vastag csíkokra. 

Egy tálban keverjük össze az írót, chiliszószt, sót, borsot. Forgassuk bele a csirkecsíkokat, fedjük le, majd tegyük a hűtőbe legalább 2 órára.

Egy laposabb tányérban keverjük össze a bunda hozzávalóit.

A csirkecsíkokat vegyük ki a pácból, csöpögtessük le, majd forgassuk a lisztes keverékbe. Jól nyomkodjuk rá, hogy mindenhol bevonja. Tegyük őket egy sütőrácsra.

Melegítsünk egy serpenyőben bő olajat, míg 180 fokos nem lesz. Tegyünk bele annyi csirkecsíkot, amennyi kényelmesen elfér, majd süssük őket pár percig, míg kívülről aranybarnák és ropogósak nem lesznek. Szedjük őket papírtörlővel bélelt tányérra.

Rögtön kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon