Fenséges padlizsán cordon bleu: ropogós bundában sül készre

Padlizsán cordon bleu cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A sajttal és sonkával töltött padlizsán aranybarna, fűszeres bundában sül készre. Finom és mutatós fogás, melyet a gyerekek is szeretni fognak.

A cordon bleu az egyik legnagyobb kedvenc a frissensültek palettáján: azonban a sonkás-sajtos töltelék hús helyett padlizsánba és cukkinibe is tölthető. Hogy még ínycsiklandóbb legyen, a zsemlemorzsát is érdemes fűszerezni.

Így lesz könnyű a panírozás

A betöltött padlizsánt vagy cukkinit fogvájóval érdemes rögzíteni panírozásnál, így nem fog szétesni, majd sütés után azonnal el kell távolítani a fogpiszkálót. A másik lehetőség, hogy az összeillesztett darabokat tálcára helyezve a fagyasztóba helyezed 30 percre. Válaszd azt, amelyik számodra a legkényelmesebb. Az elkészült finomságot kínáld krumplipürével vagy rizzsel.

Fűszeres padlizsán cordon bleu

Padlizsán cordon bleu ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 darab padlizsán
  • kevés só
  • 120 g sonka
  • 120 g mozzarella
  • 2 bögre liszt
  • 4 darab tojás
  • 2 bögre zsemlemorzsa
  • bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • 1 teáskanál chilipehely (opcionális)
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított padlizsánt vágjuk ujjnyi szeletekre, majd fűszerezzük kevés sóval.

Vegyünk egy padlizsánszeletet, helyezzünk rá egy szelet sonkát és sajtot, majd fedjük egy másik padlizsánszelettel (ha szükséges, fogvájóval rögzítsük).

A panírozáshoz készítsük elő az alapanyagokat: a lisztet mérjük tálba, a tojásokat üssük fel egy tálba, a zsemlemorzsát a borssal, fokhagymával és a chilivel forgassuk egybe egy tálban. Ezután panírozzuk be a padlizsánt a szokásos módon (liszt, tojás, zsemlemorzsa).

A töltött padlizsánokat bő, forró olajban süssük szép aranybarnára (oldalanként 2-3 perc).

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük