
Fenséges padlizsán cordon bleu: ropogós bundában sül készre

A sajttal és sonkával töltött padlizsán aranybarna, fűszeres bundában sül készre. Finom és mutatós fogás, melyet a gyerekek is szeretni fognak.
A cordon bleu az egyik legnagyobb kedvenc a frissensültek palettáján: azonban a sonkás-sajtos töltelék hús helyett padlizsánba és cukkinibe is tölthető. Hogy még ínycsiklandóbb legyen, a zsemlemorzsát is érdemes fűszerezni.
Így lesz könnyű a panírozás
A betöltött padlizsánt vagy cukkinit fogvájóval érdemes rögzíteni panírozásnál, így nem fog szétesni, majd sütés után azonnal el kell távolítani a fogpiszkálót. A másik lehetőség, hogy az összeillesztett darabokat tálcára helyezve a fagyasztóba helyezed 30 percre. Válaszd azt, amelyik számodra a legkényelmesebb. Az elkészült finomságot kínáld krumplipürével vagy rizzsel.
-
2023-11-02 07:32:01
-
2023-10-17 10:16:01
-
2023-10-08 11:08:01
Fűszeres padlizsán cordon bleu

Hozzávalók 4 személyre
- 2 darab padlizsán
- kevés só
- 120 g sonka
- 120 g mozzarella
- 2 bögre liszt
- 4 darab tojás
- 2 bögre zsemlemorzsa
- bors ízlés szerint
- 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
- 1 teáskanál chilipehely (opcionális)
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A megtisztított padlizsánt vágjuk ujjnyi szeletekre, majd fűszerezzük kevés sóval.
Vegyünk egy padlizsánszeletet, helyezzünk rá egy szelet sonkát és sajtot, majd fedjük egy másik padlizsánszelettel (ha szükséges, fogvájóval rögzítsük).
A panírozáshoz készítsük elő az alapanyagokat: a lisztet mérjük tálba, a tojásokat üssük fel egy tálba, a zsemlemorzsát a borssal, fokhagymával és a chilivel forgassuk egybe egy tálban. Ezután panírozzuk be a padlizsánt a szokásos módon (liszt, tojás, zsemlemorzsa).
A töltött padlizsánokat bő, forró olajban süssük szép aranybarnára (oldalanként 2-3 perc).
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!