Sütőben sült édeskrumpli fokhagymásan: így marad tényleg ropogós
Az édeskrumplit a sima burgonyához hasonlóan kisütheted sütőben, így isteni köretet varázsolhatsz az asztalra.
Az édesburgonyából készült köretek és főételek nagy népszerűségnek örvendenek a hűvösebb hónapokban, ami nem meglepő: finomak, tartalmasak, tele vannak rostokkal, és nem kell velük órákat eltölteni a konyhában. Ez a fűszeres, tepsis édesburgonya is épp ilyen. A munka legnagyobb részét a sütő végzi, neked csak az előkészítésre és az ízesítésre kell rászánnod negyed órát.
Ráadásul kevés olajjal is isteni ropogós lesz, így ugyanazt az ételt sokkal egészségesebben is elkészítheted. Én fűszerekből ezúttal rozmaringot, fokhagyma-granulátumot és borsot használtam, de akár pirospaprika – édes és füstölt is –, vagy ha pikánsabban szereted, akkor chilipor is mehet hozzá.
Az édesburgonyát mossuk meg, hámozzuk meg, és vágjuk egyforma vastagságú csíkokra.
Tegyük egy nagyobb tálba, adjuk hozzá az olajat, a kukoricakeményítőt, a rozmaringot, a fokhagyma-granulátumot és a borsot, és alaposan forgassuk össze.
Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy a szálak ne fedjék egymást, és 220 fokra előmelegített sütőben süssük ropogósra 25 perc alatt.
Vegyük ki a sütőből, sózzuk meg, hagyjuk néhány percig hűlni, majd fogyaszthatjuk is.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors