Szuper vékony török pizza, avagy lahmacun: fűszeres hús borítja
Ha a pizzarajongók táborát erősíted, adj egy esélyt a török változatnak is, a paprikás-húsos ragu és a tészta aránya pont tökéletes.
A török konyha rengeteg ízletes recepttel büszkélkedhet, ilyen a menemen, pide, simit vagy a köfte. A török fasírt hagyományosan bárányhúsból készül, izgalmas fűszerekkel. A recept tájegységenként eltérő, van, ahol laposan sütik, de nyársra tűzve is érdemes kipróbálni. A köfte bármilyen körettel finom, jólesik pita és saláta mellé, de sült krumplival vagy bulgurral is lehet kínálni.
A darált hús masszájához érdemes friss fűszernövényeket keverni, ezektől sokkal finomabb lesz. Ha lehetőséged engedni, friss koriandert, mentát, fokhagymát és oregánót használj. Ha nem szereted a koriander ízét, akkor cseréld petrezselyemre.
A darált húshoz adjuk hozzá az összes fűszert és a tojást, ezután dolgozzuk össze az alapanyagokat.
A bekevert masszából formázzunk tetszés szerinti golyókat, vagy húzzuk nyársra.
Egy kevés olajat egy serpenyőben forrósítsunk fel, majd a fasírtot süssük meg, míg szép pirult nem lesz a külseje.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu