Gazdag, krémes csirkeleves: a füstös íz a lelke

Gazdag csirkeleves cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tartalmas leves fűszerezése a füstölt paprikától különleges, sűrű textúráját a tejszín és a krémsajt adja, egyszerűen fantasztikus az így készült fogás.

A krémes, gazdag leves igazán bőséges, ezután nincs szükség második fogásra. Na jó, ha mégis, akkor palacsinta, fánk vagy valamilyen házi kifli biztos, hogy nagy mosolyt csal a család arcára.

A kiadós leves igazán különleges, de csak ízében, az elkészítése pofonegyszerű. Hús, sok zöldség, füstölt paprika és tejtermékek alkotják. A leves továbbgondolható, van, aki krumplit is tesz bele, vagy valamilyen házi tésztával kínálja. Ezt a fogást érdemes két napra tervezni, mivel tényleg laktató. Arra azonban figyelj, hogy amint kihűlt, kerüljön a hűtőbe, nehogy megromoljon a nagy melegben.

Mivel a friss fűszernövény minden ételt jobbá tesz, így ezt a levest is bátran gazdagíthatod finomra aprított petrezselyemmel vagy tárkonnyal.

Gazdag csirkeleves

Gazdag csirkeleves ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg csirkehús (mell)
  • kevés olaj
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál zeller
  • 150 g borsó
  • 2 darab sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 l alaplé vagy víz
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 300 ml tejszín
  • 150 ml krémsajt
Recept idők

Elkészítés:

A csirkehúst vágjuk közepes méretű kockákra vagy csíkokra, utána kevés olajon pirítsuk fehéredésig 8-12 perc alatt.

A vajat magas falú edényben olvasszuk fel közepes lángon, majd dobjuk rá a finomra vágott hagymát, zellert, borsót és a tetszés szerint feldarabolt sárgarépát. Ezután a fokhagymát és a csirkehúst is keverjük a zöldségekhez, öntsük fel alaplével.

A levest fűszerezzük sóval, borssal, füstölt paprikával, majd amikor felforrt, adjuk hozzá a tejszínt és a krémsajtot, ezután főzzük még alacsony lángon 10-15 percig.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük