Grillezett articsóka friss zöldségből: citrommal és fokhagymával készül

Grillezett-articsoka-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha egy látványos és ízletes köretet tennél az asztalra, akkor ennél a szezonális fogásnál kevés jobbat találsz. És elképesztően egészséges is!

Ha szereted az articsókát, akkor ki ne hagyd ezt a köretet! Keress fel egy nagyobb piacot, és szerezd be frissen ezt a nem hétköznapi, mutatós zöldséget, amíg tart a szezonja. Az elkészítése nagyon egyszerű, mindössze meg kell tisztítanod a szártól és a külső, ehetetlen levelektől, és már locsolhatod is rá a fűszeres pácot.

Tökéletes választás, ha grillezésre készülsz, de akkor sem kell lemondanod róla, ha nincsen grillsütőd, hiszen grillserpenyőben is tökéletesre sül. Ha pedig nem érted, hogy mi ez a nagy felhajtás az articsóka körül, akkor ebben a cikkben elolvashatod, hogy miért érdemes rendszeresen fogyasztanod.

Grillezett articsóka

Grillezett-articsoka

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 db friss articsóka
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek citromlé
  • 2 tk reszelt citromhéj
  • 3 gerezd fokhagyma reszelve
  • só, bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Az articsókákat öblítsük le folyó víznél, és vágjuk le a hosszabb szárakat. Tegyük enyhén sós, forrásban levő vízbe, és fedő alatt, alacsony hőfokon pároljuk puhára. Szűrjük le, hagyjuk langyosra hűlni, majd vágjuk félbe, és tisztítsuk meg a külső levelektől.

Amíg az articsókák főnek, keverjük össze az olívaolajat, a citromlevet, a citromhéjat, a fokhagymát, a sót és borsot, és alaposan dörzsöljük az articsókákba.

Tegyük őket vágási felületükkel a grillrácsra vagy serpenyőre, és lefedve süssük 10-15 percig, vagy amíg aranybarna színűek nem lesznek. Szedjük tányérokra, és még melegen fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük