Tartalmas saláta grillezett kukoricából: gazdag és tápláló köret

11
Nyomtatás
Grillezett-kukoricasalata
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a grillezett kukoricasaláta a nyár egyik sztárfogása lehet: tápláló összetevők alkotják, így annyira tartalmas, hogy akár egytálételnek is beillik.

Ez a grillezett kukoricából, lédús paradicsomból és babból készülő saláta az egyik legfinomabb opció, amit grillezésekhez – vagy csak úgy – összedobhatsz. Az egyszerű hozzávalók ellenére egy nagyon tartalmas fogásról van szó, amely ízek terén is izgalmas.

A grillezett kukorica füstös aromával látja el az ételt, a bazsalikom, a hagyma és a savanykás öntet pedig igazán összehozza a hozzávalókat. A saláta tökéletes választás grillhúsok mellé, de önmagában is fogyaszthatod, hiszen a babnak köszönhetően bőven tartalmaz fehérjét.

Grillezett kukoricasaláta

Grillezett-kukoricasalata-c

Hozzávalók 4 személyre

A salátához:

  • 5 cső csemegekukorica
  • 300 g konzerves fekete- vagy vörösbab leszűrve
  • 300 g koktélparadicsom felekbe vágva
  • 1 fej lila hagyma vékonyan felszeletelve
  • 1 csokor friss bazsalikom apróra vágva

Az öntethez:

  • 3 ek. olívaolaj
  • 2 ek. friss lime-lé
  • 1 db lime reszelt héja
  • 2 gerezd fokhagyma lezúzva
  • 0.5 tk.
  • 0.25 tk. bors
  • 0.25 tk. szárított chilipehely
Recept idők

Elkészítés:

Süssük meg a kukoricát az ebben a receptben leírtak szerint. Hagyjuk kissé hűlni, majd egy éles késsel vágjuk le a szemeket a csövekről, és tegyük egy nagyobb tálba. Adjuk hozzá a saláta többi hozzávalóját, majd tegyük félre.

Készítsük el az öntetet. Ehhez egy kis tálkában alaposan keverjük össze a szükséges hozzávalókat, majd öntsük a zöldségekre, és alaposan forgassuk össze. 

Azonnal fogyasszuk, a maradékot pedig hűtőben tároljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon