Így grillezz vegaként: húsmentes opciók, amik mindent visznek
A grillszezon sokak számára a húsos ételekről szól, ám ha vegetáriánus vagy, akkor sem kell kimaradnod a nyári sütögetésből: ezek az ötletek biztosan tetszeni fognak!
Ez a grillezett kukoricából, lédús paradicsomból és babból készülő saláta az egyik legfinomabb opció, amit grillezésekhez – vagy csak úgy – összedobhatsz. Az egyszerű hozzávalók ellenére egy nagyon tartalmas fogásról van szó, amely ízek terén is izgalmas.
A grillezett kukorica füstös aromával látja el az ételt, a bazsalikom, a hagyma és a savanykás öntet pedig igazán összehozza a hozzávalókat. A saláta tökéletes választás grillhúsok mellé, de önmagában is fogyaszthatod, hiszen a babnak köszönhetően bőven tartalmaz fehérjét.
Süssük meg a kukoricát az ebben a receptben leírtak szerint. Hagyjuk kissé hűlni, majd egy éles késsel vágjuk le a szemeket a csövekről, és tegyük egy nagyobb tálba. Adjuk hozzá a saláta többi hozzávalóját, majd tegyük félre.
Készítsük el az öntetet. Ehhez egy kis tálkában alaposan keverjük össze a szükséges hozzávalókat, majd öntsük a zöldségekre, és alaposan forgassuk össze.
Azonnal fogyasszuk, a maradékot pedig hűtőben tároljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu