Mennyei bruschetta otthon: édes, érett paradicsomból a legfinomabb

1
Nyomtatás
bruschetta-recept
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Kevés étel van, ami ilyen egyszerű alapanyagokból ennyire tökéletes ízélményt nyújt, mint az olaszok kedvenc előétele, a bruschetta.

A bruschetta régi paraszti fogás Toszkána vidékéről. Itt már az ókori rómaiak is pirított kenyérrel és olívaolajjal kóstolták az új termést, így a bruschetta eredetileg a friss olaj tesztelésére szolgált. Ez az egyszerű olasz étel mára világszerte népszerűvé vált.

Nem kell hozzá sok alapanyag, csupán ropogós kenyér, lédús paradicsom, illatos fokhagyma, némi zöldfűszer és egy jóféle extraszűz olívaolaj. Akár vendégvárónak, akár egy pohár bor mellé, vacsorára is tökéletes. A paradicsomos változat mellett kóstold meg a paprikás, a gombás, a padlizsános és a céklás recepteket is. 

Ne készítsd el túl korán, mert a paradicsom levet ereszt. A legjobb frissen fogyasztva.

Házi bruschetta

bruschetta-receptje

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 szelet bagett
  • 5 db érett paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 1 marék friss bazsalikomlevél
  • 1 teáskanál oregánó
  • só, frissen őrölt bors ízlés szerint
  • balzsamecet (opionális)
Recept idők

Elkészítés:

Vágjuk fel a kenyeret kb. 1,5 cm vastag szeletekre. Egy száraz serpenyőben vagy sütőben pirítsuk meg a kenyérszeletek mindkét oldalát aranybarnára és ropogósra. Még melegen dörzsöljük be a szeletek egyik oldalát félbevágott fokhagymával.

A feltéthez a paradicsomokat mossuk meg, majd kockázzuk apróra. Keverjük össze olívaolajjal, sóval és borssal. Adhatunk hozzá oregánót vagy néhány csepp balzsamecetet is.

Halmozzuk a paradicsomos keveréket a megpirított kenyérszeletekre. Díszítsük friss bazsalikomlevéllel, és tálaljuk azonnal.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon