Krémes tejberizs kókusztejjel készítve: málnalekvárral bolondítsd meg
A tejberizs a legtöbbünkben a gyerekkort idézi fel, hiszen kinek ne főzött volna az anyukája vagy a nagyija ebből a krémes finomságból? Így készítsd el most felnőttként is.
Az izgalmas desszert sokféle változatban hódít. Sokan tej helyett tejszínnel készítik, ettől még selymesebb textúrát kap a finomság. A tejberizs ízesítésével is lehet játszani, ha szereted az egyedülálló aromákat, akkor rózsa- vagy narancsvízzel is kipróbálhatod.
A desszert karakterét a fahéj, kardamom és a sáfrány adja meg. Az elkészült édesség melegen és hidegen is finom, tálalásnál gyümölcsöket is kínálhatsz mellé. Kesudióval, mogyoróval, pisztáciával is tálalhatod.
A tejet vastag falú edényben tegyük fel forrni, majd amikor lobog, adjuk hozzá a rizst és a fahéjrudat.
A rizst főzzük alacsony láng felett addig, amíg megpuhul. Ezután adjuk hozzá a cukrokat, a kardamomot, a sáfrányt és a magvakat. Addig melegítsük, míg a cukor elolvad.
A fahéjrudat vegyük ki, majd tálaljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu