
Immunerősítő céklasaláta naranccsal: színes fogás a szürke napokra

Az őszi, téli szezon nagy kedvence a cékla. A rendkívül egészséges zöldség nagyon izgalmas alapanyag, nem csak első osztályú savanyúság készülhet belőle.
A cékla vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, a gyökerét és a levelét is fel lehet használni. A vasban gazdag, immunerősítő zöldségből nagyon sok finomság készülhet. Érdemes felfedezni, alkoss belőle különleges levest, rizottót vagy tésztás fogást.
A céklából ínycsiklandó saláták is készíthetők. A céklasalátához a zöldséget puhára kell sütni, aztán jöhet a mixelés. Remekül illik hozzá a narancs, édeskömény és a rozmaring. Egyszerű, mégis nagyon különleges salátát dobhatsz belőle össze, mely áldás a szervezetre nézve.
Immunerősítő céklasaláta

Hozzávalók 4 személyre
- 4 darab cékla
- 3 darab narancs
- 1 fej édeskömény (opcionális)
- 2 ág rozmaring
- 1 teáskanál barna cukor
- 4 evőkanál olívaolaj
- só ízlés szerint
Elkészítés:
A céklát tisztítsuk meg alaposan, de ne hámozzuk meg! A céklákat csomagoljuk alufóliába, majd tegyük tepsire, és toljuk 180 fokos sütőbe 60 percre.
A puha céklát hámozzuk meg, és vágjuk fel tetszés szerint.
A narancsot pucoljuk meg, a fehér, belső héját távolítsuk el, majd vágjuk cikkelyekre.
Az édesköményt szeleteljük nagyon vékonyra.
A rozmaringot vágjuk finomra, majd a barna cukorral, olívaolajjal és sóval keverjük egybe.
Az előkészített céklát, narancsot, édesköményt forgassuk egybe, locsoljuk rá az öntetet.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!