Puha, illatos kakaós-csokis gofri: keverem-kavarom a tésztája

csokis-gofri
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ki ne szeretné a puha, édes gofrit? Az alapreceptet azonban bátran felturbózhatod, az olvadt csokitól igazán mennyei lesz.

Mi sem jobb egy édes, meleg reggelinél, hát még akkor, ha gofriról van szó! Az illatos, puha tészta a kicsik és nagyok kedvence, nem lehet betelni vele. Ha eddig csak a klasszikus vaníliásat készítetted el, itt az idő újítani, ez a csokis mennyei lesz.

A tésztát kakaó és étcsoki is gazdagítja, előbbi a színét adja, utóbbi pedig szépen beleolvad. Étcsoki helyett tejet vagy fehéret is használhatsz, ha még édesebb kényeztetésre vágysz. A sütőport semmiképp ne hagyd ki belőle, attól lesz légies, könnyű, puha a gofri, de az olaj is fontos szereplő, nem engedi kiszáradni a tésztát.

Kakaós, csokis gofri

csokis-gofri2

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 80 gramm étcsokoládé
  • 250 ml tej
  • 60 ml olaj
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 2 db tojás
  • 170 g liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 40 g kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 csipet
  • 50 gramm cukor
Recept idők

Elkészítés:

A muffinsütőt olajozzuk ki, forrósítsuk fel.

A csokit törjük darabokra, tegyük egy mikrózható tálba. Öntsünk rá 120 ml tejet, majd tegyük a mikróba 20-30 másodpercre. Keverjük át, majd tegyük vissza, ha szükséges, míg el nem olvad a csoki. Ha elolvadt, keverjük hozzá a maradék tejet, adjuk hozzá az olajat, a vaníliát és a tojásokat. Keverjük csomómentesre.

Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a kakaóport, a sót és a cukrot. Keverjük össze a nedves hozzávalókkal, míg homogén, csomómentes nem lesz a massza.

Kanalazzunk 2-3 evőkanálnyi tésztát a formába (a méretétől függően), majd süssük a gofrit 3-5 percig, míg kívülről egy kis színt nem kap.

Porcukorral meghintve kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük