Tartalmas curry csicseriborsóból: kókusztejtől lesz selymes

2
Nyomtatás
Csicseriborsos-kokusztejes-curry-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a kókusztejes csicsericurry mindent biztosít számodra, amire szükséged lehet: tartalmas és elképesztően finom!

Ha egy igazán selymes, aromás és tartalmas fogást szeretnél, amely tele van fehérjével, akkor ez a kókusztejes csicsericurry az egyik legjobb választás. Az ínyenc indiai étel a konzerves csicseriborsónak köszönhetően fél órán belül elkészül, így akár hétköznap este is bátran nekifoghatsz. 

Olyan karakteres ízesítők kapnak benne helyet, mint a gyömbér, a koriander, a kömény vagy a garam masala, az egészet pedig egy nagy adag selymes kókusztej hozza össze.

Kókusztejes csicsericurry

Csicseriborsos-kokusztejes-curry

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 ek. gyömbér apróra vágva
  • 1 ek. passzírozott paradicsom
  • 3 közepes paradicsom feldarabolva
  • 1.5 tk.
  • 0.25 tk. bors
  • 1 ek. currypor
  • 0.5 tk. őrölt szegfűbors
  • 0.5 tk. őrölt fűszerkömény
  • 0.5 tk. garam masala
  • 0.5 tk. kurkuma
  • 0.5 tk. szárított chilipehely
  • 800 g konzerves csicseriborsó (leszűrt mennyiség kb. 500 g)
  • 150 ml zöldségalaplé vagy víz
  • 400 ml konzerves kókusztej
  • 100 g bébispenót
  • 1 csokor friss koriander apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát dinszteljük üvegesre az olívaolajon, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, és további 1-2 perc alatt őket is pirítsuk illatosra.

Adjuk hozzá a passzírozott paradicsomot, 1 percig pirítsuk, majd mehet bele a friss paradicsom, a só, a bors, a curry, a szegfűbors, a fűszerkömény, a garam masala, a kurkuma és a chilipehely.

Keverjük az alaphoz a leszűrt csicseriborsót, öntsük fel az alaplével és a kókusztejjel, forraljuk fel, és alacsony, közepes hőfokon főzzük 15-20 percig, vagy amíg egy sűrű szószt nem kapunk.

Keverjük bele a bébispenótot, további 1-2 percig főzzük, majd vegyük le a tűzről, és utolsó lépésként adjuk hozzá a koriandert is.

Tegyük tányérokba, és párolt rizzsel, naankenyérrel vagy más tetszőleges körettel fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon