
Fűszeres krumplis-borsós curry tejmentesen: az aloo matarban megáll a kanál
Az aloo matar nem más, mint egy fűszeres, mindenmentes indiai curry, amelynek mindig borsó és krumpli az alapja.
Ha egy igazán selymes, aromás és tartalmas fogást szeretnél, amely tele van fehérjével, akkor ez a kókusztejes csicsericurry az egyik legjobb választás. Az ínyenc indiai étel a konzerves csicseriborsónak köszönhetően fél órán belül elkészül, így akár hétköznap este is bátran nekifoghatsz.
Olyan karakteres ízesítők kapnak benne helyet, mint a gyömbér, a koriander, a kömény vagy a garam masala, az egészet pedig egy nagy adag selymes kókusztej hozza össze.
A hagymát dinszteljük üvegesre az olívaolajon, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, és további 1-2 perc alatt őket is pirítsuk illatosra.
Adjuk hozzá a passzírozott paradicsomot, 1 percig pirítsuk, majd mehet bele a friss paradicsom, a só, a bors, a curry, a szegfűbors, a fűszerkömény, a garam masala, a kurkuma és a chilipehely.
Keverjük az alaphoz a leszűrt csicseriborsót, öntsük fel az alaplével és a kókusztejjel, forraljuk fel, és alacsony, közepes hőfokon főzzük 15-20 percig, vagy amíg egy sűrű szószt nem kapunk.
Keverjük bele a bébispenótot, további 1-2 percig főzzük, majd vegyük le a tűzről, és utolsó lépésként adjuk hozzá a koriandert is.
Tegyük tányérokba, és párolt rizzsel, naankenyérrel vagy más tetszőleges körettel fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu