Laktató krumplisaláta kapros-joghurtos öntettel - Köretként, de önálló fogásként is eheted
A krumpli laktat, de az öntet könnyed ebben a frissítő, nyárias krumplisalátában, ráadásul nagyon gyorsan összedobhatod.
Ez a rendkívül krémes, zöldségekben gazdag krumplisaláta egyike a szláv konyha remekeinek. Telt ízeivel és krémes textúrájával tökéletes köret lesz belőle az ünnepi hús mellé.
Apróra vágott krumpliból, sárgarépából, savanyú uborkából, főtt tojásból, hagymából, borsóból, sonkából és természetesen majonézből áll, a végeredmény pedig biztosan lenyűgözi majd a majonézes saláta szerelmeseit.
Ha igazán autentikusan szeretnéd elkészíteni ezt a salátát, akkor a bolti majonézt cseréld házira!
A zöldségeket tisztítsuk, illetve hámozzuk meg. A sárgarépát, a hagymát, az uborkát, a krumplit és a sonkát vágjuk apró kockákra.
A tojást főzzük keményre (kb. 10 perc), majd kihűlés után pucoljuk meg, és azt is vágjuk apró kockákra.
Egy nagy fazékban forraljunk enyhén sós vizet. Közepes lángon, kb. 10-15 perc alatt főzzük meg a sárgarépát és a krumplit. Ha puhák, szűrjük le, és tegyük egy nagy tálba.
Adjuk hozzá a többi zöldséget, a leszűrt borsót, a sonkát, a tojást és a majonézt is. Sózzuk, borsozzuk, és óvatosan, de alaposan keverjük össze. Tálalásnál apríthatunk rá egy kevés friss kaprot is.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu