Krémes, majonézes krumplisaláta: tökéletes köret az ünnepi hús mellé

5
Nyomtatás
krumplisalata
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az ünnepi készülődésben gyakran gondot okoz a köret kérdése. Ezúttal a szokásos főtt és sült köretek helyett egy krémes, szláv recept alapján készülő krumplisalátát készítünk el.

Ez a rendkívül krémes, zöldségekben gazdag krumplisaláta egyike a szláv konyha remekeinek. Telt ízeivel és krémes textúrájával tökéletes köret lesz belőle az ünnepi hús mellé

Apróra vágott krumpliból, sárgarépából, savanyú uborkából, főtt tojásból, hagymából, borsóból, sonkából és természetesen majonézből áll, a végeredmény pedig biztosan lenyűgözi majd a majonézes saláta szerelmeseit.

Tipp

Ha igazán autentikusan szeretnéd elkészíteni ezt a salátát, akkor a bolti majonézt cseréld házira

Krémes, szláv krumplisaláta

krumplisalata

Hozzávalók 12 adaghoz

  • 5 db ecetes uborka
  • 2 nagy db sárga krumpli
  • 3 db sárgarépa
  • 5 db tojás
  • 0.5 db vöröshagyma
  • 450 g gépsonka
  • 350 g zöldborsó (konzerves)
  • 120 g majonéz
  • 1 tk.
  • 1 tk. bors
  • 1 ek. kapor (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket tisztítsuk, illetve hámozzuk meg. A sárgarépát, a hagymát, az uborkát, a krumplit és a sonkát vágjuk apró kockákra.

A tojást főzzük keményre (kb. 10 perc), majd kihűlés után pucoljuk meg, és azt is vágjuk apró kockákra.

Egy nagy fazékban forraljunk enyhén sós vizet. Közepes lángon, kb. 10-15 perc alatt főzzük meg a sárgarépát és a krumplit. Ha puhák, szűrjük le, és tegyük egy nagy tálba.

Adjuk hozzá a többi zöldséget, a leszűrt borsót, a sonkát, a tojást és a majonézt is. Sózzuk, borsozzuk, és óvatosan, de alaposan keverjük össze. Tálalásnál apríthatunk rá egy kevés friss kaprot is.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon