Sokáig puha túrós-sajtos rúd: a tésztát előre is begyúrhatod
Ha szeretnéd, metélő- vagy medvehagymával is izgalmasabbá teheted a porhanyós vendégvárót, garantált a siker.
A sajtos rúd örök kedvenc, mely több recept szerint is kipróbálható. A finomság tésztáját vaj helyett zsírral gyúrva is érdemes letesztelni, ha pedig igazán ízletesen szeretnéd kínálni, akkor krémsajttal és fetával készítsd el!
A begyúrt tésztával azonnal dolgozhatsz, de hűtőben is tárolhatod, akár 24 órát. A finomság tetejére magvak és reszelt sajt is kerülhet, a tésztát pedig tovább lehet cifrázni zöldfűszerekkel: jól áll neki a friss bazsalikom, oregánó vagy petrezselyem. A tészta ízesítésénél csak arra figyelj, hogy a feta sós, ezért a sót csak óvatosan adagold.
A lisztet szitáljuk tálba, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót, és gyúrjunk belőle tésztát gyors mozdulatokkal. (Ha a tészta nehezen akar összeállni, akkor szükség szerint liszt vagy tejföl mehet még hozzá.)
A begyúrt tésztát enyhén lisztezett dolgozófelületen nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra. A tésztát kenjük meg felvert tojással, a tetejére ízlés szerint szórjunk reszelt sajtot, majd vágjuk 1,5 centi széles csíkokra.
A tésztacsíkokat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 10-15 percre (a sütési idő 5 perccel több is lehet).
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu