Krémsajttal dúsított kukoricaleves: ropogós levesbetéttel kínáld

14
Nyomtatás
kukoricaleves
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A sűrű, ízletes kukorica-krémleves egyszerűen készül, selymes textúráját és finom ízét a krémsajttól és tejföltől kapja.

Nyáron is van létjogosultsága a levesnek: sokan hideg változatokat készítenek, de ilyenkor is érdemes meleg verziókat az asztalra tenni. Az egyik nagy kedvenc a kukorica-krémleves, amit csöves kukoricából is elkészíthetsz, de konzervesből is tökéletes lesz.

Így dobd fel!

A kukorica-krémlevesnek jól áll a sajt. Érdemes hozzákeverni reszelt cheddar sajtot, sokkal ízletesebb lesz tőle, vagy tálalásnál sajtos melegszendvicset kínálj mellé. A kukorica-krémlevest zöldfűszerekkel is megbolondíthatod, jól áll neki a metélőhagyma. A csípősebb ízek kedvelői chilipaprikával is feldobhatják a fogást.

Krémsajtos kukorica-krémleves

Krémsajtos kukoricakrémleves ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 darab póréhagyma
  • 2 darab krumpli
  • 1 szál szárzeller
  • 60 dkg kukoricakonzerv
  • 2 evőkanál vaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 5 dl alaplé vagy víz
  • 300 g tejföl
  • 200 g krémsajt
  • 1 evőkanál étkezési keményítő

Tálalás:

  • 1 csokor petrezselyem (finomra vágva)
Recept idők

Elkészítés:

A póréhagymát tisztítsuk meg és vágjuk finomra.

A krumplit és a zellert is tisztítsuk meg, előbbit kockázzuk fel, utóbbit vágjuk szeletekre.

A kukoricát csepegtessük le, egy keveset tegyünk belőle félre, amit majd a tálalásnál használunk.

Egy magas falú edényben a vajat olvasszuk fel, majd dobjuk rá az előkészített póréhagymát és dinszteljük üvegesre. Ezután dobjuk rá a zellert és a krumplit, és pirítsuk 4-5 percig, közben sóval és borssal fűszerezzük. Ezután keverjük hozzá a kukoricát és öntsük fel alaplével.

Amikor a krumpli megpuhult, botmixerrel turmixoljuk simára a levest.

A tejfölt, krémsajtot és az étkezési keményítőt keverjük össze, majd mérjünk rá a levesből 1-2 merőkanálnyit. Ezután csurgassuk a leveshez, és forraljuk egybe.

A levest a félretett kukoricával, krutonnal és petrezselyemmel megszórva kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon