Így lesz igazán finom a főtt kukorica: videóban mutatjuk, hogy lesz tökéletes
A főtt kukorica hozzátartozik a nyárhoz, ez az egyik legnépszerűbb finomság, melyet otthon is érdemes elkészíteni.
Nyáron is van létjogosultsága a levesnek: sokan hideg változatokat készítenek, de ilyenkor is érdemes meleg verziókat az asztalra tenni. Az egyik nagy kedvenc a kukorica-krémleves, amit csöves kukoricából is elkészíthetsz, de konzervesből is tökéletes lesz.
A kukorica-krémlevesnek jól áll a sajt. Érdemes hozzákeverni reszelt cheddar sajtot, sokkal ízletesebb lesz tőle, vagy tálalásnál sajtos melegszendvicset kínálj mellé. A kukorica-krémlevest zöldfűszerekkel is megbolondíthatod, jól áll neki a metélőhagyma. A csípősebb ízek kedvelői chilipaprikával is feldobhatják a fogást.
A póréhagymát tisztítsuk meg és vágjuk finomra.
A krumplit és a zellert is tisztítsuk meg, előbbit kockázzuk fel, utóbbit vágjuk szeletekre.
A kukoricát csepegtessük le, egy keveset tegyünk belőle félre, amit majd a tálalásnál használunk.
Egy magas falú edényben a vajat olvasszuk fel, majd dobjuk rá az előkészített póréhagymát és dinszteljük üvegesre. Ezután dobjuk rá a zellert és a krumplit, és pirítsuk 4-5 percig, közben sóval és borssal fűszerezzük. Ezután keverjük hozzá a kukoricát és öntsük fel alaplével.
Amikor a krumpli megpuhult, botmixerrel turmixoljuk simára a levest.
A tejfölt, krémsajtot és az étkezési keményítőt keverjük össze, majd mérjünk rá a levesből 1-2 merőkanálnyit. Ezután csurgassuk a leveshez, és forraljuk egybe.
A levest a félretett kukoricával, krutonnal és petrezselyemmel megszórva kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu