Melengető, bazsalikomos karalábé-krémleves: a krumplitól laktató

3
Nyomtatás
krumplis-karfiolkremleves
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a bazsalikommal megbolondított, krumplival gazdagított karalábé-krémleves nemcsak selymes és finom, de igazán lélekmelengető is. Tökéletes választás a hűvös napokra.

A karalábé sokoldalú zöldség, ami nemcsak ízletes, de rendkívül egészséges is. Tele van rosttal, vitaminokkal, és alacsony a kalóriatartalma, így diétába is remekül beilleszthető. Tökéletes alapja lehet egy zamatos krémlevesnek.

A bazsalikom aromája frissebbé teszi a fogást, míg a krumplitól sűrűbbé és laktatóbbá válik, így rántani, habarni sem kell. Egy kevés tejszín vagy növényi alternatíva viszont tovább fokozza a krémességet, miközben a leves megőrzi könnyedségét.

Ha még különlegesebbé szeretnéd tenni, kevés pirított karalábékockával, parmezánforgáccsal vagy krutonnal is kínálhatod a levest.

Krumplis karalábé-krémleves

krumplis-karfiolkremleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 db karalábé
  • 2 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 7.5 dl alaplé
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 kávéskanál szárított bazsalikom
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A karalábét és a krumplit hámozzuk meg, majd kockázzuk fel. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk apróra. 

Egy lábosban melegítsük fel az olívaolajat, és pároljuk rajta üvegesre a vöröshagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát, és keverjük össze. Rakjuk a lábosba a karalábét és a krumplit, majd öntsük fel az alaplével. Fűszerezzük bazsalikommal, és ízlés szerinti sóval, borssal. Főzzük közepes lángon, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak. Ez körülbelül 15-20 perc.

Húzzuk le a tűzről, majd botmixerrel turmixoljuk simára a levest. Keverjük bele a tejszínt, és forraljuk össze. Rögtön tálaljuk. 

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon