Ízletes rizses egytálétel csirkecombbal: csípősen az igazi az indiai recept
A biryani kedvelt indiai fogás, tápláló rizses egytál, melyet hússal és vegetáriánus formában is készítenek.
Fél órán belül kész ez az izgalmas, fűszeres indiai fogás: bár csak zöldségek kapnak helyet benne, rizzsel kínálva nagyon tartalmas lesz. Az aloo gobi alapját krumpli és karfiol képezi, amelyeket első körben puhára főznek vagy párolnak, majd fűszeres-hagymás alappal forgatnak össze. Ha van párolóedényed, azzal érdemes dolgozni, de ha nincs, az alább olvasható módszer is tökéletesen működik.
A receptnek több változata is létezik: a fűszerezés mindenhol azonos, de egyes verziókban víz helyett paradicsomlevet használnak, vagy sűrített paradicsomot kevernek az alapba. Ha túl intenzívnek érzed a fűszerek ízét, érdemes kipróbálni paradicsommal.
A krumplit pucoljuk meg, vágjuk 2x2 centis kockákra. A karfiolt szedjük rózsáira. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk vékony szeletekre.
Forraljunk egy lábasban enyhén sós vizet. Dobjuk bele a krumplit, főzzük kb. 10 percig, majd adjuk hozzá a karfiolt, és főzzük további 5 percig. A zöldségeket szűrjük le.
Közben forrósítsunk olajat egy nagyobb serpenyőben. Dobjuk rá a hagymát, dinszteljük puhára kb. 5 perc alatt. Öntsük fel a vízzel, majd adjuk hozzá az összes fűszert. Forgassuk bele a puha krumplit és karfiolt is, majd 1 perc után adjuk hozzá a citromlevet.
Rögtön kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu