Krumplitócsni air fryerben: szuper ropogósra pirul

4
Nyomtatás
Krumplitocsni-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a mesésen ropogós krumplitócsni air fryerben készül, így amellett, hogy sok olajat megspórolsz, az ételed is egészségesebb lesz.

Ez a rendhagyó krumplitócsni air fryerben készül, és egy sokkal egészségesebb alternatíva a bő olajban sült verzió helyett. A lapcsánkaként is ismert egyszerű, de nagyszerű népi étel tökéletes választás, ha krumplis köretre vágysz, de akár előételként, ehhez a krémes kencéhez is jól illik.

Az elkészítése gyors és egyszerű, és az alapreceptet kedvedre variálhatod. Keverhetsz a masszához zúzott fokhagymát, friss zöldfűszereket, de akár sajttal is felturbózhatod az igazán ütős ízhatásért.

Krumplitócsni air fryerben

Krumplitocsni

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g krumpli
  • 2 ek. finomliszt
  • 1 ek. sörélesztőpehely (opcionális)
  • 50 g növényi sajt lereszelve
  • 0.5 tk.
  • 0.25 tk. bors
  • 2 ek. olívaolaj a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozzuk meg, és reszeljük egy közepes tálba. Adjunk hozzá kevés sót, forgassuk össze, és 10 percig pihentessük. Nyomkodjuk ki belőle a felesleges folyadékot, majd adjuk hozzá a lisztet, a sörélesztőt (ha használunk), még egy kevés sót, a borsot és a növényi sajtot, és alaposan keverjük össze.

Közben készítsük elő az air fryert. A kosarát béleljük ki sütőpapírral, kenjük be kevés olajjal, és hevítsük fel 200 fokra. A masszából szaggassunk evőkanálnyi adagokat, formázzunk belőlük lapos korongokat, és sorakoztassuk tálcára.

Ha mind elkészültek, vegyük ki az air fryer kosarát, és óvatosan helyezzük bele a tócsnikat. Vékonyan kenjük be őket olajjal, és 20 perc alatt süssük őket ropogósra és aranybarnára.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon