
Hagyományos lecsó jó sok kolbásszal: akkor az igazi, ha sűrű a szaftja
A lecsó a magyar konyha büszkesége, számtalan variációban készülhet, így sosem tud ráunni az ember.
Itt a jó idő, elindult a lecsószezon! A lecsó a magyar konyha egyik kedvence, amit rengetegféle recept szerint próbálhatsz ki. Én most egy nagyon bőséges verzióban teszteltem, amit bográcsban is érdemes elkészíteni!
Az elkészült lecsó mellé tarhonyát szolgáltam fel, de nokedlivel vagy tésztával is jólesik. Ezt a receptet friss paradicsom nélkül is összedobhatod, ha így próbálnád ki, akkor 1-2 dl passzírozott paradicsommal dobd fel a fogást. A paprika mennyiségét pedig emeld meg bátran, akár kaliforniait is adhatsz az ételhez.
Készítsük elő a zöldségeket: a hagymát, paprikákat és a paradicsomot mossuk meg, majd tetszés szerint vágjuk fel. Ha újborsóval dolgozunk, akkor pucoljuk meg.
A darált húst egy méretes lábasban, kevés olajon pirítsuk 10-15 percig. Ezután adjuk hozzá a fűszerpaprikát, majd az előkészített hagymát, paprikákat és a paradicsomot. A lecsót fűszerezzük sóval és borssal, ha szükségesnek érezzük, akkor adjunk még hozzá egy kis vizet.
Körülbelül 10-15 perc múlva keverjük hozzá a friss borsót és főzzük még 5 percig. (Ha mirelit borsóval dolgozunk, akkor a hagymával, paprikákkal és a paradicsommal együtt keverjük a húshoz.)
A tarhonyát készítsük el a szokásos módon, majd kínáljuk a lecsóval.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu