Lecsós tarhonya hússal és zöldborsóval dúsítva: kiadós és finom

6
Nyomtatás
Lecsós tarhonya hússal és zöldborsóval cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A bőséges lecsó darált hússal és zöldborsóval dúsítva készül: ha lehet, nagyobb adagban, bográcsban próbáld ki a receptet!

Itt a jó idő, elindult a lecsószezon! A lecsó a magyar konyha egyik kedvence, amit rengetegféle recept szerint próbálhatsz ki. Én most egy nagyon bőséges verzióban teszteltem, amit bográcsban is érdemes elkészíteni!

Így is lehet!

Az elkészült lecsó mellé tarhonyát szolgáltam fel, de nokedlivel vagy tésztával is jólesik. Ezt a receptet friss paradicsom nélkül is összedobhatod, ha így próbálnád ki, akkor 1-2 dl passzírozott paradicsommal dobd fel a fogást. A paprika mennyiségét pedig emeld meg bátran, akár kaliforniait is adhatsz az ételhez.

Lecsós tarhonya hússal és zöldborsóval

Lecsós tarhonya hússal és zöldborsóval ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 fej vöröshagyma
  • 3 darab tévépaprika
  • 2 darab hegyes erős paprika
  • 3 darab paradicsom
  • 250 g zöldborsó
  • 60 dkg darált hús
  • kevés olaj
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • só és bors ízlés szerint
  • víz szükség szerint
  • 500 g tarhonya
Recept idők

Elkészítés:

Készítsük elő a zöldségeket: a hagymát, paprikákat és a paradicsomot mossuk meg, majd tetszés szerint vágjuk fel. Ha újborsóval dolgozunk, akkor pucoljuk meg.

A darált húst egy méretes lábasban, kevés olajon pirítsuk 10-15 percig. Ezután adjuk hozzá a fűszerpaprikát, majd az előkészített hagymát, paprikákat és a paradicsomot. A lecsót fűszerezzük sóval és borssal, ha szükségesnek érezzük, akkor adjunk még hozzá egy kis vizet.

Körülbelül 10-15 perc múlva keverjük hozzá a friss borsót és főzzük még 5 percig. (Ha mirelit borsóval dolgozunk, akkor a hagymával, paprikákkal és a paradicsommal együtt keverjük a húshoz.)

A tarhonyát készítsük el a szokásos módon, majd kínáljuk a lecsóval.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon