Mini lekváros pite leveles tésztából: szuper halloweeni vendégváró

halloweeni-mini-pite
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha se sok időd, se kedved nincs a konyhában ácsorogni, készíts sütit leveles tésztából és lekvárból!

Halloweeni bulira, de egy sima őszi hétköznapra is jópofa és gyors megoldás ez a mini pite, egyszerűen készül és nagyon finom. Az alapja kész leveles tészta, amit lekvár borít, és a formázáson kívül nem is igen lesz vele dolgod. 

Ha halloweenre készíted, használj valamilyen piros gyümölcsös lekvárt, hogy minél hátborzongatóbb legyen, és vágj minél ijesztőbb arcokat a tésztára. Ha pedig hétköznapra, valamilyen házibulira dobnád össze, baracklekvárral, fűszeres sütőtökkrémmel, de akár almaszósszal is elkészítheted, a vicsorgó arcok helyett pedig mosolygós töklámpásokat formázz a tésztából.

Lekváros pite leveles tésztából

halloweeni-mini-pite2

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 4 lap leveles tészta
  • 300 g lekvár
  • 1 db tojás
  • 2 ek cukor
  • 1 tk fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit. 

Minden lapból (20x35 centis téglalap) vágjunk ki 6 darab sütőtökformát (vagy amennyi kifér). Ha van, sütikiszúrót is használhatunk, ha nincs, egy éles késsel vágjuk ki a formát. Összesen 24 darab sütőtökünk lesz.

Fektessünk magunk elé 12-t, majd mindegyik közepét kenjük meg vastagon lekvárral úgy, hogy a forma széleit hagyjuk szabadon. 

Verjük fel a tojást, majd egy ecset segítségével kenjük le a forma széleit. 

A maradék 12 sütőtökformára egy éles késsel vágjunk szemeket és szájakat, majd tegyük őket a lekváros felekre. A tojással lekent széleknél nyomkodjuk össze őket.

A maradék felvert tojással kenjük le a mini lekváros piték tetejét.

A cukrot keverjük össze a fahéjjal, majd szórjuk a piték tetejére.

Tegyük őket a sütőpapírral bélelt tepsire, majd süssük 13-15 percig, míg az aljuk aranybarna nem lesz.

Hagyjuk őket hűlni, mielőtt kínálnánk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon