
Hagymás-sajtos pite egyszerűen: leveles tészta az alapja
Kevés munkával, pillanatok alatt készül az ízletes hagymás pite, amit krémleves mellé is kínálhatsz.
Húsvét napján véget ér a böjt, jöhet a nagy lakoma. A napindítónak is add meg a módját, ezzel a darált húsos raguval töltött leveles tésztával biztos a siker!
A csomagok töltelékét érdemes ízlés szerint fűszerezni. A tüzes ízek kedvelői pikánsabb fűszereket is adhatnak a raguhoz, és a különböző zöldfűszerek és reszelt sajt is jót tesz a tölteléknek. A finomság tetejét reszelt sajttal és szezámmaggal is megszórhatod!
A tojásokat forrásban lévő vízben főzzük 10-12 percig. Ezután hűtsük ki, pucoljuk meg és reszeljük le.
A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk finomra. Ezután kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd adjuk hozzá a darált húst. A húst pirítsuk 15-20 percig, közben fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával, fokhagymával és fűszerpaprikával. Ha szükségesnek érezzük, akkor 1-2 deci vizet is öntsünk alá.
Az elkészült raguba keverjük bele a főtt tojást.
A leveles tésztát hajtsuk ki, majd vágjunk belőle egyforma négyzeteket.
A négyzetek közepébe tetszés szerint tegyünk a darált húsos raguból, majd a négy sarkát hajtsuk be a tésztának.
A tésztacsomagokat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire. A csomagokat kenjük le tojással, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 15-20 percre, amíg szép aranybarnára sül.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu