Leveles tésztás húsos batyu: húsvéti reggelinek is tökéletes

3
Nyomtatás
batyu
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A leveles tésztás húsos batyu egyszerűen készül, és nagyon finom, tökéletes választás az ünnepi asztalra.

Húsvét napján véget ér a böjt, jöhet a nagy lakoma. A napindítónak is add meg a módját, ezzel a darált húsos raguval töltött leveles tésztával biztos a siker!

Tippek, amitől még finomabb

A csomagok töltelékét érdemes ízlés szerint fűszerezni. A tüzes ízek kedvelői pikánsabb fűszereket is adhatnak a raguhoz, és a különböző zöldfűszerek és reszelt sajt is jót tesz a tölteléknek. A finomság tetejét reszelt sajttal és szezámmaggal is megszórhatod!

Leveles tésztás húsos batyu

husos-batyu

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 4 darab tojás
  • 1 fej hagyma
  • kevés olaj
  • 50 dkg darált hús
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál majoránna
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 2 csomag leveles tészta
  • 1 darab tojás a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat forrásban lévő vízben főzzük 10-12 percig. Ezután hűtsük ki, pucoljuk meg és reszeljük le.

A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk finomra. Ezután kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd adjuk hozzá a darált húst. A húst pirítsuk 15-20 percig, közben fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával, fokhagymával és fűszerpaprikával. Ha szükségesnek érezzük, akkor 1-2 deci vizet is öntsünk alá.

Az elkészült raguba keverjük bele a főtt tojást.

A leveles tésztát hajtsuk ki, majd vágjunk belőle egyforma négyzeteket.

A négyzetek közepébe tetszés szerint tegyünk a darált húsos raguból, majd a négy sarkát hajtsuk be a tésztának.

A tésztacsomagokat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire. A csomagokat kenjük le tojással, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 15-20 percre, amíg szép aranybarnára sül.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon