A babot egy éjszakára áztassuk vízbe, majd másnap folyó víz alatt öblítsük át.
A húst tetszés szerint kockázzuk fel, a hagymát tisztítsuk meg és vágjuk finomra. A sárgarépát, fehérrépát, zellert és a krumplit is tisztítsuk meg és vágjuk fel tetszés szerint.
A paprikát és a paradicsomot is tisztítsuk meg és készítsük elő tetszés szerint (félbe is vághatjuk vagy apróra kockázhatjuk).
Vegyünk elő egy nagy fazekat, majd egy kevés olajat vagy zsírt forrósítsunk fel. Ezután dobjuk rá a finomra vágott hagymát és dinszteljük üvegesre. A húst is keverjük a hagymához, és 10-15 percig pirítsuk. Ezután keverjük hozzá a fűszerpaprikát, és pirítsuk még 10 percig.
A húshoz keverjük hozzá az előkészített zöldségeket és a babot, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. A leveshez adjuk hozzá a sót, borsot, babérlevelet és a fokhagymát. A levest főzzük addig, amíg minden alapanyag megpuhul.