Mogyorókrémes csavart süti: csak 3 összetevő kell hozzá

Nyomtatás
csavart-suti
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Vitathatatlan, hogy a leveles tésztás sütik készíthetők el a leggyorsabban. Ezt a mennyei, mogyorókrémes csavart verziót is 25 perc alatt összedobhatod.

A leveles tészta szépsége, hogy szinte bárhol megvásárolható készen, többféle formában is akár. A sütési ideje valahol 10 és 20 perc között mozog, ha desszertről van szó, és azzal töltheted meg, amivel csak szeretnéd.

Aktuális, vendégvárós, gyors sütinkhez például mindössze 3 összetevőre van szükség, és némi kézügyességre, hogy a végeredmény tényleg egy varázslatos kis édesség legyen. 

És hogy mire is van szükség a tészta mellett? Egy üveg mogyorókrémre, két tojásra és ízlés szerint némi reszelt csokira a díszítéshez. 

Tipp

A díszítésnél a reszelt étcsoki helyett vagy mellé extraként szórhatsz vaníliás cukrot vagy kávéízesítőt is. Utóbbiból mi az amaretto ízesítésűvel leptük meg a sütit, ami adott neki egy isteni pluszízt. 

Mogyorókrémes csavart süti

csavart-suti

Hozzávalók 12 darabhoz

Alap:

  • 2 csomag leveles tészta
  • 200 g mogyorókrém
  • 2 db tojássárgája (kenéshez)

A díszítéshez:

  • 3 kocka étcsokoládé
Recept idők

Elkészítés:

Az egyik leveles tésztát fektessük ki a pultra vagy a vágódeszkára, fontos, hogy elférjen rajta a tészta teljes felülete.

A kiterített tésztát kenjük meg vastagon mogyorókrémmel. 

Ezután a másik leveles tésztát fektessük rá a mogyorókrémmel megkent leveles tésztára, majd igazgassuk el a széleit, hogy biztosan mindenhol lefedjék egymást.

Ezt követően szabdaljuk fel egy éles késsel vagy egy pizzavágóval a tésztát úgy, mint egy szalagfüggönyt, csak itt a csíkok 2-3 cm-nél ne legyenek szélesebbek. 

Következik a varázslat:

Kezdjük el egymással ellentétes irányba csavarni a tésztacsíkokat, és amikor már egy laza spirált hoztunk létre, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezve, egyesével csavarjuk fel őket, mint egy csigát. 

Sütés közben ezek a csigák mesebeli méretet és formát fognak ölteni.

Kenjük meg felvert tojássárgával mindegyik csiga tetejét, majd ízlés szerint reszeljünk rájuk egy kis étcsokit.

180 fokra előmelegített sütőben, kb. 15-20 perc alatt aranybarnára fognak sülni.

Kínáljuk melegen vagy langyosan, akár magában, akár egy kis tejszínhabbal. 

Fotók forrása: Horváth Kitti Gabriella/SóBors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon