
Mustáros szűzérme baconnel körbetekerve: a hús omlós és szaftos

A sertés legnemesebb részéből éttermi szintű fogást kínálhatsz, méghozzá nagyon egyszerűen!
Ha különleges fogást készítenél, akkor a sertésszűz remek választás. A fenséges alapanyagból sok minden kihozható, finom párizsiasan, és még Wellington-bélszínt is tálalhatsz belőle.
A sertésszűzreceptek közül az egyik nagy kedvenc, amikor baconnel körbetekerve készül. A húsnak jól állnak a fűszerek, érdemes ízlés szerint alakítani őket. A szűzérme mustáros pácban pihen, ennek köszönhetően pikáns zamatot kap. A baconnek köszönhetően pedig omlós, szaftos marad a hús, sülés közben nem engedi kiszáradni.
-
2023-05-25 07:32:01
-
2021-07-27 09:32:01
-
2020-08-10 09:32:14
Mustáros szűzérme baconnel körbetekerve

Hozzávalók 4 személyre
- 1 darab (60-80 dkg) sertésszűz
- 3 evőkanál dijoni mustár
- só és bors ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- kevés olaj
- 50 dkg bacon
Elkészítés:
A lehártyázott húst vágjuk fel kétujjnyi szeletekre.
A dijoni mustárt mérjük keverőtálba, és keverjük hozzá a sót, borsot, fokhagymát és olajat.
A mustáros pácba forgassuk bele a szűzérméket, majd tegyük hűtőbe néhány órára vagy egy éjszakára.
Sütés előtt az érméket tekerjük körbe a baconnel. A tekercseket fogvájóval rögzítsük.
Az érméket forró, enyhén olajozott serpenyőben kezdjük el sütni oldalanként 4-6 percig. Ezután távolítsuk el a fogvájót, és az érmék oldalát is süssük meg, hogy a bacon is szép színt kapjon.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!