Mustáros szűzérme baconnel körbetekerve: a hús omlós és szaftos

Mustáros szűzérme baconnel körbetekerve cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A sertés legnemesebb részéből éttermi szintű fogást kínálhatsz, méghozzá nagyon egyszerűen!

Ha különleges fogást készítenél, akkor a sertésszűz remek választás. A fenséges alapanyagból sok minden kihozható, finom párizsiasan, és még Wellington-bélszínt is tálalhatsz belőle.

A sertésszűzreceptek közül az egyik nagy kedvenc, amikor baconnel körbetekerve készül. A húsnak jól állnak a fűszerek, érdemes ízlés szerint alakítani őket. A szűzérme mustáros pácban pihen, ennek köszönhetően pikáns zamatot kap. A baconnek köszönhetően pedig omlós, szaftos marad a hús, sülés közben nem engedi kiszáradni.

Mustáros szűzérme baconnel körbetekerve

GettyImages-1330317610

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 darab (60-80 dkg) sertésszűz
  • 3 evőkanál dijoni mustár
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés olaj
  • 50 dkg bacon
Recept idők

Elkészítés:

A lehártyázott húst vágjuk fel kétujjnyi szeletekre.

A dijoni mustárt mérjük keverőtálba, és keverjük hozzá a sót, borsot, fokhagymát és olajat.

A mustáros pácba forgassuk bele a szűzérméket, majd tegyük hűtőbe néhány órára vagy egy éjszakára.

Sütés előtt az érméket tekerjük körbe a baconnel. A tekercseket fogvájóval rögzítsük.

Az érméket forró, enyhén olajozott serpenyőben kezdjük el sütni oldalanként 4-6 percig. Ezután távolítsuk el a fogvájót, és az érmék oldalát is süssük meg, hogy a bacon is szép színt kapjon.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük