Könnyed, nyári zellerkrémleves: friss zöldhagyma is kerül bele

20
Nyomtatás
Zellerkremleves-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A könnyed, intenzíven zellerízű krémleves finom és tápláló fogás, amely ropogós krutonnal tökéletes választás egyszerű nyári ebédnek.

A friss, még zsenge zellergumó nemcsak vegyes zöldséglevesben adja meg az alapízeket, hanem önmagában is megállja a helyét. Ez a selymes krémleves ráadásul gyorsan és kevés hozzávalóból készül, így akár rohanósabb napokra is betervezheted.

A levesben a zeller mellé zöldhagyma és fokhagyma kerül ízesítőnek, és krumplitól lesz tartalmasabb. Ahhoz pedig, hogy selymesebb legyen, használj hozzá sűrű kókuszkrémet: attól ne aggódj, hogy kókuszos lesz a levesed, mert a zeller és a hagyma dominálnak az összhatásban, és így tejmentesen étkezhetsz.

Nyári zellerkrémleves

Zellerkremleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 ek. olívaolaj
  • 5 szál zöldhagyma felkarikázva
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 nagy zellergumó felkockázva (kb. 500 g)
  • 2 nagy krumpli felkockázva
  • 1 tk.
  • 0.25 tk. bors
  • 1 l víz
  • 200 ml kókuszkrém
Recept idők

Elkészítés:

Az olívaolajon 1-2 perc alatt fonnyasszuk meg a zöldhagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát, és együtt is pirítsuk 1 percig. Adjuk hozzá a felkockázott zellert és krumplit, sózzuk, borsozzuk, öntsük fel a vízzel, és fedő alatt alacsony hőfokon főzzük 15-20 percig, vagy amíg a zöldségek meg nem puhulnak.

Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a kókuszkrémet, és botmixerrel dolgozzuk selymesre. Ezzel a fokhagymás házi krutonnal vagy pirítóssal fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon