Tavaszi zöldségleves gazdagon: csipetke is kerül bele
Ez az egyik legegyszerűbben készülő leves, amelyet akár kezdőként is elkészíthetsz: sok friss zöldség és zöldfűszer kerül bele.
A friss, még zsenge zellergumó nemcsak vegyes zöldséglevesben adja meg az alapízeket, hanem önmagában is megállja a helyét. Ez a selymes krémleves ráadásul gyorsan és kevés hozzávalóból készül, így akár rohanósabb napokra is betervezheted.
A levesben a zeller mellé zöldhagyma és fokhagyma kerül ízesítőnek, és krumplitól lesz tartalmasabb. Ahhoz pedig, hogy selymesebb legyen, használj hozzá sűrű kókuszkrémet: attól ne aggódj, hogy kókuszos lesz a levesed, mert a zeller és a hagyma dominálnak az összhatásban, és így tejmentesen étkezhetsz.
Az olívaolajon 1-2 perc alatt fonnyasszuk meg a zöldhagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát, és együtt is pirítsuk 1 percig. Adjuk hozzá a felkockázott zellert és krumplit, sózzuk, borsozzuk, öntsük fel a vízzel, és fedő alatt alacsony hőfokon főzzük 15-20 percig, vagy amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a kókuszkrémet, és botmixerrel dolgozzuk selymesre. Ezzel a fokhagymás házi krutonnal vagy pirítóssal fogyasszuk.
Fotók: Getty Images