Tökéletes hétvégi ebéd az alpesi sertésszelet: a hús burgonyás bundában sül
Elképesztően finom és tartalmas az alpesi módra készült hússzelet, bőven eltelíti az embert.
Az olaszok rántott húsa, a parmezános csirke sütőben sül készre ízletes paradicsomos szósszal és sok-sok sajttal. Ez az étel frissen az igazi, ezért mindig annyit készíts belőle, amennyi egy étkezés alatt elfogy.
Az ízletes fogás sokféle körettel az asztalra kerülhet. A paradicsomszószból biztos, hogy maradni fog, ezért a legjobb, ha tészta kerül mellé. A tészta főzővizéből 1-2 merőkanálnyit érdemes menteni, hogy aztán a szószhoz keverd. Ha nincs kedved tésztával kínálni, akkor krumplipürével próbáld ki.
A hagymát vágjuk finomra, majd kevés olajon dinszteljük üvegesre, ezután keverjük hozzá a fokhagymát és a paradicsompassatát. A szószt 10-15 perc alatt forraljuk egybe, közben fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal.
A húst tetszőlegesen szeleteljük fel, kicsit klopfoljuk ki, majd sózzuk le.
A lisztet mérjük tányérra, a tojásokat üssük fel, és a zsemlemorzsát is szórjuk tányérra. A morzsához keverjük hozzá a Cayenne-borsot, fűszerpaprikát és a parmezánt. Ezután a hússzeleteket panírozzuk be a szokásos módon (liszt, tojás, zsemlemorzsa).
A bepanírozott szeleteket kevés olajon süssük szép aranybarnára mindkét oldalon, majd sorakoztassuk hőálló edénybe (tepsi, jénai stb).
A szeletek tetején kenjünk szét 1-2 evőkanál paradicsomszószt, és mehet rájuk a reszelt mozzarella. Toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 15-20 percre, míg a sajt szépen megolvad.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu