Ropogós bundában sült csirkemell sok sajttal: szaftos és vajpuha a hús

5
Nyomtatás
Csirke parmezán cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Rántott csirke még sosem volt ennyire finom. A hús kellemesen fűszeres, szaftos, a bundája ropogós. Ezt a receptet érdemes kipróbálni.

Az olaszok rántott húsa, a parmezános csirke sütőben sül készre ízletes paradicsomos szósszal és sok-sok sajttal. Ez az étel frissen az igazi, ezért mindig annyit készíts belőle, amennyi egy étkezés alatt elfogy.

Így kínáld

Az ízletes fogás sokféle körettel az asztalra kerülhet. A paradicsomszószból biztos, hogy maradni fog, ezért a legjobb, ha tészta kerül mellé. A tészta főzővizéből 1-2 merőkanálnyit érdemes menteni, hogy aztán a szószhoz keverd. Ha nincs kedved tésztával kínálni, akkor krumplipürével próbáld ki.

Olasz parmezános csirke

Csirke parmezán ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 500 g paradicsompassata
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál oregánó
  • 4 levél bazsalikom
  • 60 dkg csirkemell
  • 1 bögre liszt
  • 2 darab tojás
  • 1 bögre zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál cayenne-bors
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 100 g reszelt parmezán
  • kevés olaj a sütéshez
  • 200 g reszelt mozzarella
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát vágjuk finomra, majd kevés olajon dinszteljük üvegesre, ezután keverjük hozzá a fokhagymát és a paradicsompassatát. A szószt 10-15 perc alatt forraljuk egybe, közben fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal.

A húst tetszőlegesen szeleteljük fel, kicsit klopfoljuk ki, majd sózzuk le.

A lisztet mérjük tányérra, a tojásokat üssük fel, és a zsemlemorzsát is szórjuk tányérra. A morzsához keverjük hozzá a Cayenne-borsot, fűszerpaprikát és a parmezánt. Ezután a hússzeleteket panírozzuk be a szokásos módon (liszt, tojás, zsemlemorzsa).

A bepanírozott szeleteket kevés olajon süssük szép aranybarnára mindkét oldalon, majd sorakoztassuk hőálló edénybe (tepsi, jénai stb).

A szeletek tetején kenjünk szét 1-2 evőkanál paradicsomszószt, és mehet rájuk a reszelt mozzarella. Toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 15-20 percre, míg a sajt szépen megolvad.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon