Tartalmas zöldségfasírt indiai módra: a pakora ropogósra sül

Pakora-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Készíts indiai stílusú, ínyenc zöldségfasírtot: az alapja krumpli és sárgarépa, amelyeket a gazdag fűszerezés tesz ínycsiklandóvá!

A pakora a magyaros tócsninak egy gazdagon fűszerezett indiai változata, amely szinte bármilyen zöldségből készülhet. Ebbe a verzióba reszelt répa és krumpli kerül, fűszerek közül pedig a gyömbér, a friss és őrölt koriander, a kömény és a chili a főszereplők.

A hazai tócsnival ellentétben a zöldségeket nem finomliszt és tojás fogja össze, hanem finomra őrölt csicseriborsóliszt, amely folyadékkal elkeverve tojás nélkül is szépen összetartja a masszát. Így nemcsak vegán lesz ez a fogás, de gluténmentes is.

Pakora

Pakora

Hozzávalók 10 darabhoz

  • 150 g répa lereszelve
  • 150 g krumpli lereszelve
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma lereszelve
  • 3 cm friss gyömbér lereszelve
  • 1 kis chilipaprika apróra vágva
  • 1 csokor friss koriander apróra vágva
  • 100 g csicseriliszt
  • 2 tk garam masala fűszerkeverék
  • 0.5 tk őrölt kömény
  • 1 tk őrölt koriander
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 tk
  • 0.5 tk bors
  • 3 ek víz
  • kevés olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Tegyünk minden hozzávalót egy tálba, és alaposan dolgozzuk össze.

Hevítsünk egy kevés olajat egy serpenyőben, kanalazzunk bele 1-1,5 evőkanálnyi masszát, kissé lapítsuk szét, és közepes hőfokon, oldalanként 2-3 perc alatt süssük a tócsnikat aranybarnára. Ha túl gyorsan elkezdenek pirulni, akkor vegyük alacsonyabbra a hőfokot.

Szedjük őket papírtörlőre, és tetszőleges mártogatóssal vagy zöldségekkel fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük