Pálinkában eltett cseresznye: roppanós és ízletes

11
Nyomtatás
Pálinkában eltett cseresznye cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A cseresznye roppanós, friss állaga így tartósítható a legjobban, egy kis különlegességgel megspékelve.

Tombol a nyár, élvezzük a szezon csodás gyümölcseit, aki pedig teheti, a holnapra is gondol és feltölti a kamrapolcot minden földi jóval. Ilyenkor nagy kedvenc a cseresznye, amiből lekvár és befőtt is készülhet az őszi, téli szezonra.

Így tedd el!

A cseresznye- vagy a meggykompót kapcsán vita tárgya, hogy maggal vagy nélküle készüljön. Én jobban szeretem mag nélkül eltenni, mert úgy sokkal kényelmesebben lehet használni. Ha azonban a nagymamák véleményére lennél kíváncsi, ők biztos, hogy maggal tennék el, mivel a mag hozzájárul ahhoz, hogy a gyümölcs megőrizze roppanós állagát.

Az alábbi cseresznye pálinkát is kap a nyakába, amely mellé fahéj is kerül, de helyette szegfűszeg is használható. Ha attól tartasz, hogy megromlik a téli szezonra a kompót, akkor minden üvegbe tegyél egy késhegynyi tartósítószert, így biztos, hogy sokáig eláll a finomság!

Pálinkában eltett cseresznye

Pálinkában eltett cseresznye ct

Hozzávalók 5 üveghez

  • 1 kg cseresznye
  • 2 darab biocitrom
  • 2 l víz
  • 40 dkg cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 5 evőkanál (cseresznye)pálinka
Recept idők

A gyümölcsöt magozzuk ki és mossuk meg. (Aki szeretné, maggal együtt is elteheti!)

A citromot mossuk meg és karikázzuk fel.

A vizet tegyük fel forrni a cukorral és a citromkarikákkal együtt. Mikor elolvadt a cukor, keverjük hozzá a fahéjat és a cseresznyepálinkát, majd húzzuk le a tűzről.

A megmosott cseresznyéket adagoljuk tiszta üvegbe (5 db 200 ml-es), majd töltsünk rá annyit az elkészített folyadékból, amennyi ellepi. A betöltött üvegre csavarjuk rá a fedelét, majd állítsuk a feje tetejére 5 percre, azután száraz, hűvös helyen tároljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon