A legfinomabb gombapörkölt receptje rengeteg tejföllel - Nokedlivel lesz a legjobb
Minél több tejföllel készíted, annál finomabb lesz ez az önmagában is laktató és fehérjedús gombapörkölt.
A gombapörkölt kedvelt húsmentes fogás, mely hagyományosan készítve jó tejfölösen az igazi. Most egy paradicsomos változatot ajánlunk, amit bátran továbbálmodhatsz.
Akinek hiányozna a hús a receptből, sonkakockákkal vagy kolbásszal is feldobhatja, ha pedig maradnál a húsmentes receptnél, akkor egy kis zöldfűszerrel, petrezselyemmel vagy friss babérlevéllel turbózd fel a gombapörköltet.
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint, majd a főzővízből 1-2 dl tegyünk félre.
A gombát tisztítsuk meg, majd daraboljuk fel tetszés szerint.
A hagymát is tisztítsuk meg és vágjuk finomra.
Egy magas falú edényben forrósítsunk kevés olajat, majd dobjuk rá az előkészített hagymát és dinszteljük üvegesre. Ezután keverjük hozzá a gombát, a fűszereket (só, bors, kakukkfű) és a fokhagymát is. A gombát 10-15 percig pirítsuk, míg a leve elpárolog és elkezd színt kapni, majd adjuk hozzá a paradicsompassatát és a mentett főzővízből egy keveset, ha szükségesnek érezzük.
Ezután főzzük még 8-10 percig, majd a tésztával egybeforgatva kínáljuk.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu