Paradicsomos gombapörkölt húsmentes napokra: kiadós és finom

2
Nyomtatás
Paradicsomos gombapörkölt cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A sűrű paradicsomos szószban készült gombapörkölt tésztával és rizzsel kínálva is jólesik, tökéletes választás húsmentes napokra.

A gombapörkölt kedvelt húsmentes fogás, mely hagyományosan készítve jó tejfölösen az igazi. Most egy paradicsomos változatot ajánlunk, amit bátran továbbálmodhatsz.

Így is finom!

Akinek hiányozna a hús a receptből, sonkakockákkal vagy kolbásszal is feldobhatja, ha pedig maradnál a húsmentes receptnél, akkor egy kis zöldfűszerrel, petrezselyemmel vagy friss babérlevéllel turbózd fel a gombapörköltet.

Paradicsomos gombapörkölt

Paradicsomos gombapörkölt ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 g tészta
  • 80 dkg gomba
  • 3 fej hagyma
  • kevés olaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 500 g paradicsompassata
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint, majd a főzővízből 1-2 dl tegyünk félre.

A gombát tisztítsuk meg, majd daraboljuk fel tetszés szerint.

A hagymát is tisztítsuk meg és vágjuk finomra.

Egy magas falú edényben forrósítsunk kevés olajat, majd dobjuk rá az előkészített hagymát és dinszteljük üvegesre. Ezután keverjük hozzá a gombát, a fűszereket (só, bors, kakukkfű) és a fokhagymát is. A gombát 10-15 percig pirítsuk, míg a leve elpárolog és elkezd színt kapni, majd adjuk hozzá a paradicsompassatát és a mentett főzővízből egy keveset, ha szükségesnek érezzük.

Ezután főzzük még 8-10 percig, majd a tésztával egybeforgatva kínáljuk.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon