Paradicsomos töltött paprika jó kaprosan: bulgurral is kipróbálhatod

2
Nyomtatás
Paradicsomos, kapros töltött paprika cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A töltött paprika paradicsomos mártással és kaporral készül, a zöld remekül harmonizál a mártásban, és a töltelékben is érezteti magát.

A töltött paprikát a legtöbb nemzet étlapján megtalálhatod, készítik a törökök, mexikóiak és mi, magyarok is. A töltött paprika magyarosan, paradicsomos mártásban fő puhára, de többféle izgalmas recept szerint is kipróbálhatod, hisz ahány ház, annyiféle változat. Mi most alakítottunk kicsit a hagyományos recepten, és kaporral bolondítottuk.

Így is lehet

Ha további izgalmakat csempésznél az ételbe, akkor rizs helyett bulgurt keverj a darált húshoz. A darálthoz kerülhet még reszelt sárgarépa és cukkini, így még szaftosabb és ízletesebb a töltött paprika. Ha pedig a kapros vonalat erősítenéd, akkor tálalásnál kaporral összekevert tejfölt is kínálj a töltések mellé, na meg friss, ropogós kenyeret, hisz ezt az ételt bátran tunkolhatod.

Paradicsomos, kapros töltött paprika

Paradicsomos, kapros töltött paprika ct

Hozzávalók 4 személyre

Az alap:

  • 6 darab tévépaprika
  • 2 fej hagyma
  • kevés olaj
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 80 dkg darált hús
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 2 evőkanál aprított kapor
  • 1 bögre rizs
  • 1 darab tojás

Rántás:

  • 5 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 7 dl paradicsomlé

A paradicsomos lébe:

  • só és bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál cukor
  • fél csokor kapor
Recept idők

Elkészítés:

A paprikát mossuk meg, csumázzuk ki.

A hagymát tisztítsuk meg, és vágjuk finomra, majd kevés olajon dinszteljük üvegesre, ezután keverjük hozzá a fűszerpaprikát.

A darált húst tegyük keverőtálba, és adjuk hozzá a dinsztelt hagymát, sót, borsot, fokhagymát, kaprot, rizst és a tojást, majd dolgozzuk össze a masszát.

A tölteléket töltsük a paprikába, a maradékból pedig formázzunk tetszés szerint gombócokat.

Vegyünk elő egy méreteseb lábast, és forrósítsunk benne olajat, majd keverjük hozzá a lisztet, és amikor zsemleszíne lesz, adjuk hozzá a paradicsomlevet.

A paradicsomos levet fűszerezzük sóval, borssal, cukorral, és adjuk még hozzá a kaprot és a zeller zöldjét, utána helyezzük bele a töltött paprikákat és a gombócokat.

A töltött paprikát lassú tűzön főzzük addig, amíg a paprika és a töltelék is megpuhul (40-50 perc).

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon