Fokhagymás párizsi bundában sült csirkemell: nagyon szaftos és omlós

4
Nyomtatás
Párizsi bundában sült csirkemell cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A párizsi bundás csirkemell igazi régi kedvenc, bármilyen körettel kínálható, és még szendvicsalapanyagnak is tökéletes.

A párizsi bundás húst francia bundaként is ismerik, a frissensült retró kedvenc, mely többféle recept szerint is kipróbálható. A párizsi bunda tojásos, amit bátran fűszerezhetsz, és lehet vastagabb és vékonyabb is. Én most tejszínnel bolondítva készítettem el!

Így is lehet!

A hús bundájában a fő ízesítő a fokhagyma, de meg lehet még bolondítani a ruhát. Ha pikánsabban szereted, akkor Cayenne-bors is kerülhet bele. Ha pedig tavaszibb hangulatot adnál neki, akkor medvehagymával bolondítsd fokhagyma helyett.

Párizsi bundában sült csirkemell

Párizsi bundában sült csirkemell ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg csirkemell
  • só ízlés szerint
  • 4 darab tojás
  • 1 teáskanál fehér bors
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 2 dl tejszín
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 bögre liszt a forgatáshoz
Recept idők

Elkészítés:

A húst tetszés szerint szeleteljük fel, utána klopfoljuk ki és sózzuk le.

A tojást keverjük össze a sóval, borssal, fokhagymával, tejszínnel és a liszttel.

A szeleteket először forgassuk meg a lisztben, majd a tojásos keverékben, ezután bő, forró olajban süssük készre.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon