Ropogós, mandulás bundába forgatott csirkemell: így lesz a legfinomabb a rántott hús
A zöldfűszeres mandulába forgatott rántott hús valódi ízbomba, a hús szaftos és puha, a bunda pedig pirult és ropogós.
A néha már unalmas csirkemellet a köbre emeli ez a különleges bunda és fűszerezés, a parmezán és a mandula ropogós, aranybarna kérget képeznek a külsején. Ha már parmezán, az olasz fűszerek sem hiányozhatnak a csirkéről, de a fokhagyma is hangsúlyos szereplő.
Hogy a hús igazán omlós legyen a ropogós bunda alatt, érdemes egy kis ideig állni hagyni a fűszeres tojásban, minél tovább marad benne, annál finomabb és puhább lesz. Ha nincs sok időd, 10 perc is elég neki, de lefedve akár egy éjszakára is a hűtőbe teheted.
A csirkemell nagy előnye, hogy pillanatok alatt megsül, villámgyorsan isteni, ízletes ebédet tehetsz az asztalra.
A csirkemellfilléket tisztítsuk meg, majd vágjuk hosszában félbe, hogy 4 szeletet kapjunk. Fűszerezzük őket az olasz fűszerkeverékkel, fokhagymaporral, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat.
Egy mélyebb, szélesebb tálban keverjük össze a tojásokat, a fokhagymaport, az olasz fűszerkeveréket, utána sózzuk, borsozzuk. Tegyük a tojásba a csirkemelleket, hagyjuk benne kb. 10-15 percig (de akár hűtőben egy egész éjszakát).
Közben egy laposabb tálban keverjük össze a reszelt parmezánt és az őrölt mandulát.
A csirkemelleket vegyük ki a tojásból, csöpögtessük le róluk a felesleget, majd forgassuk a parmezánba, alaposan nyomkodjuk rá.
Forrósítsunk egy tapadásmentes serpenyőben olajat és vajat. Tegyünk bele két szelet csirkemellet, majd kb. 4-4 percig süssük őket oldalanként, míg a panír aranybarna és ropogós nem lesz. Járjunk el így a másik két szelettel is.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu