Zöldborsógazpacho percek alatt: nem igényel főzést a vitamindús leves
Ha friss lendületre vágysz, akkor ez a leves biztosan támogatni fog az elérésében: vitamindús, egészséges összetevőket tartalmaz, és még főzést sem igényel.
Ha olyan egytálételre vágysz, amely nem telít el, vitamindús és akár a hűtőből kivéve is azonnal fogyaszthatod, akkor készítsd el ezt a pesztós tésztasalátát. A sok zöld hozzávaló miatt elképesztően friss és nyárias a hangulata: a pesztó mellett bazsalikom, cukkini és zsenge zöldborsó kap benne helyet, és kevés citromlé ízesíti.
Ha a salátát még ennél is tartalmasabbra készítenéd, akkor bátran adj hozzá más zöldségeket is: a koktélparadicsom, a brokkoli vagy a kel is jól áll neki, ha pedig nagyon hiányolod belőle a húst, akkor próbáld ki ezt a fűszeres csirkemellel készülő pesztós tésztát.
Készítsük el a pesztót az ebben a receptben leírtak szerint, és tegyük félre.
Egy közepes edényben forraljunk vizet, és főzzük al dentére a tésztát. Mielőtt leszűrnénk, 100 ml-t kanalazzunk ki a főzővízből. A tésztát locsoljuk meg 1 evőkanál olívaolajjal, és tegyük félre, amíg szobahőmérsékletűre nem hűl.
A maradék olajat hevítsük fel egy közepes edényben, és pirítsuk benne 1 percig a fokhagymát. Adjuk hozzá a borsót, a cukkinit és a chilipelyhet, és együtt is pirítsuk őket 2-3 percig – épp csak annyi ideig, hogy a zöldségek kissé megfonnyadjanak.
Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a tésztát, a pesztót, a főzővizet, a citromlevet, a sót és borsot, majd alaposan keverjük össze.
Friss bazsalikomlevelekkel és fenyőmagszórással kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu