Puha sajtos gofri egyszerűen: szendvicsalapnak is tökéletes

Puha sajtos gofri cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A puha gofri sósan is készülhet, így kínálva remek választás kencék mellé, és még jól megpakolt szendvicseket is gyárthatsz belőle.

A gofri nem csak édesen finom, sósan is érdemes kipróbálni, Amerikában nagy hagyománya van. A puha finomságot reggelire és vacsorára is örömmel fogyasztják, bármilyen kence vagy saláta mellé tökéletes, rántotta mellé is remek választás, vagy egész egyszerűen dobj össze belőle valamilyen szendvicset. Amerikában gyakran rántott húst pakolnak a gofrik közé majonézzel és salátával kiegészítve.

A sajtos gofri magában is finom. A tészta a sajttól különleges, illetve a csipetnyi Cayenne-borstól. Ha a sajt ízét szeretnéd erősíteni, akkor a legjobb, ha füstölt fajtát reszelsz a masszába.

Puha sajtos gofri

Puha sajtos gofri ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg liszt
  • 3 darab tojás
  • 3 dl joghurt
  • só ízlés szerint
  • 1 csipet cayenne-bors
  • 0.5 dl víz vagy tej
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 3 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A gofri hozzávalóit keverjük csomómentesre, majd forró gofrisütőben süssük meg. Ha szükséges, akkor leheletnyi olajjal vagy vajjal kenjük ki a sütőt.

Az elkészült gofrikat kínáljuk melegen, finom magában, áfonyalekvárral, és ízletes szendvicsek is készülhetnek belőle.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük