Tepsiben sült sós palacsinta sajttal és sonkával töltve – Kiadós és nagyon finom
A palacsintát nem csak édes töltelékkel érdemes fogyasztani, elképesztően finom sós változatokat lehet készíteni a serpenyőben sült tésztából.
A palacsinta sósan is finom: érdemes zöldségekkel dúsítani a tésztát, nagyon jól működik spenóttal gazdagítva, a zöldtől különleges színt és ízt kap. A masszába fűszerek is kerülhetnek, de ha valaki nem szereti az intenzív aromákat, akkor inkább tálalásnál kerüljön a palacsinta mellé valamilyen kence.
A spenótos palacsintát öröm magában falatozni, ám ha megadnád a módját, akkor kínálj mellé valamilyen szendvicskrémet, pástétomot vagy vékonyan szeletelt lazacot. A spenót mellé remekül passzol a fokhagyma, ezért egyszerűen, fokhagymás tejföllel is nagyon finom, vagy sajtos-tejfölösen. A mutatós palacsinta jól bírja a csomagolást, az uzsonnásdobozban is elfér.
Az összes alapanyagot tegyük turmixgépbe és keverjük simára.
Egy tapadásmentes serpenyőben olvasszunk fel kevés vajat, majd merőkanállal vagy fagyiskanállal adagoljunk a masszából, és süssük mindkét oldalán készre a palacsintát. (Sütési idő oldalanként 1-2 perc.)
Fotó: Getty Images
@sobors.hu