
Így lesz szaftos és ízes a házi húspogácsa - A titok a hús zsírtartalmában rejlik
Otthon is készíthetsz finom, szaftos házi húspogácsát hamburgerbe. Úgy az igazi, ha grillrácson sütöd ki.
Ez a quinoás pogácsa az egyik legszaftosabb, legfinomabb és legtáplálóbb, amit hamburgerbe pakolhatsz, ráadásul elkészíteni is egyszerű. A quinoát olyan alapanyagok egészítik ki, mint a feketebab és a spenót, így biztos lehetsz abban, hogy egy vitaminokban, fehérjében és rostokban gazdag fogást kapsz.
Ha nem sikerül feketebabot beszerezned, akkor helyettesítő terméknek vörösbabot is választhatsz, ha pedig gluténmentesre készítenéd a pogácsát, akkor zsemlemorzsa helyett használj apró szemű zabpelyhet.
A quinoát alaposan öblítsük le folyó víznél, tegyük kisebb lábasba, adjuk hozzá a vizet, és kevés sóval, fedő alatt főzzük puhára 15 perc alatt. Vegyük le a fedőt, villával lazítsuk fel kissé a quinoát, és tegyük félre.
A babot egy villával vagy krumplinyomóval zúzzuk darabosra, adjuk hozzá a bébispenótot, a sűrített paradicsomot, a fűszereket és a zsemlemorzsát, alaposan gyúrjuk össze, és formázzunk belőle 4 egyforma pogácsát.
Hevítsünk fel egy grillserpenyőt az olívaolajjal, és közepes hőfokon, oldalanként 4 perc alatt süssük őket aranybarnára.
Ha elkészültek, pakoljuk őket hamburgerbuciba, és salátával, tetszőleges zöldségekkel, hamburgerszósszal fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu