Quinoás pogácsa spenóttal és babbal: vegán burgerbe kötelező

2
Nyomtatás
Quinoas-hamburger-pogacsa-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha egy igazán tartalmas húsmentes hamburgerre vágysz, akkor készítsd hozzá a pogácsát quinoából: babtól és spenóttól lesz még táplálóbb!

Ez a quinoás pogácsa az egyik legszaftosabb, legfinomabb és legtáplálóbb, amit hamburgerbe pakolhatsz, ráadásul elkészíteni is egyszerű. A quinoát olyan alapanyagok egészítik ki, mint a feketebab és a spenót, így biztos lehetsz abban, hogy egy vitaminokban, fehérjében és rostokban gazdag fogást kapsz.

Ha nem sikerül feketebabot beszerezned, akkor helyettesítő terméknek vörösbabot is választhatsz, ha pedig gluténmentesre készítenéd a pogácsát, akkor zsemlemorzsa helyett használj apró szemű zabpelyhet.

Quinoás hamburgerpogácsa

Quinoas-hamburger-pogacsa

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 g quinoa
  • 120 ml víz
  • 400 g konzerves feketebab
  • 2 marék bébispenót
  • 2 ek. sűrített paradicsom (kb. 1 kicsi konzerv)
  • 1 tk. pirospaprika
  • 1 tk. hagymapor
  • 1 tk. fokhagyma-granulátum
  • 1 tk. oregánó
  • 0.5 tk.
  • 0.5 tk. bors
  • 50 g zsemlemorzsa
  • 2 ek. olívaolaj
  • hamburgerbuci, zöldségek, szósz az összeállításhoz
Recept idők

Elkészítés:

A quinoát alaposan öblítsük le folyó víznél, tegyük kisebb lábasba, adjuk hozzá a vizet, és kevés sóval, fedő alatt főzzük puhára 15 perc alatt. Vegyük le a fedőt, villával lazítsuk fel kissé a quinoát, és tegyük félre.

A babot egy villával vagy krumplinyomóval zúzzuk darabosra, adjuk hozzá a bébispenótot, a sűrített paradicsomot, a fűszereket és a zsemlemorzsát, alaposan gyúrjuk össze, és formázzunk belőle 4 egyforma pogácsát.

Hevítsünk fel egy grillserpenyőt az olívaolajjal, és közepes hőfokon, oldalanként 4 perc alatt süssük őket aranybarnára.

Ha elkészültek, pakoljuk őket hamburgerbuciba, és salátával, tetszőleges zöldségekkel, hamburgerszósszal fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon