Hihetetlenül ropogós krumplispirál a sütőből: ne sajnáld róla a fűszert

Krumplispiral-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Feldobnád a megszokott krumplis köretet? Ne gondolkodj tovább! A szokásos sült krumpli helyett készíts mutatós spirált!

Ha kifogytál a krumplis ötletekből, akkor ez a köret épp kapóra jöhet: izgalmas, nem hétköznapi, és annyira mutatós, hogy akár vendégvárónak is beillik. Egyszerűbben készül, mint azt elsőre hinnéd, és tulajdonképpen csak az előkészítéssel lesz dolgod, hiszen a többit a sütő végzi.

A csavart krumplinak is nevezett ropogós köret sok fűszerrel az igazi: ebben az esetben a só és bors mellett pirospaprika, fokhagyma-granulátum és kakukkfű is kerül rá. Amellett, hogy remek köret, előételként is eheted, sőt mártogatósok mellé vagy önmagában is fogyaszthatod.

Ropogós krumplispirál

Krumplispiral

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 6 db közepes krumpli
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 tk
  • 0.5 tk bors
  • 0.5 tk pirospaprika
  • 1 tk fokhagyma-granulátum
  • 2 tk kakukkfű
  • 6 db hurkapálca
Recept idők

Elkészítés:

A krumplikat mossuk meg, és töröljük szárazra. (Ha frissek és még vékony a héjuk, nem szükséges meghámozni.) Hosszában szúrjuk át rajtuk a hurkapálcákat, majd egy éles késsel vágjuk őket spirál formájúra. Minél vékonyabb csíkokat vágunk, annál ropogósabbra sülnek. Kissé lazítsuk fel a krumplikat, és nyújtsuk szét őket a hurkapálcán, mintha rugók lennének.

Egy kisebb tálban keverjük össze a fűszereket az olívaolajjal, és kenjük meg vele a krumplikat. Helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük őket 30-35 percig, vagy amíg ropogósak és aranybarnák nem lesznek.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük