
Hihetetlenül ropogós krumplispirál a sütőből: ne sajnáld róla a fűszert

Feldobnád a megszokott krumplis köretet? Ne gondolkodj tovább! A szokásos sült krumpli helyett készíts mutatós spirált!
Ha kifogytál a krumplis ötletekből, akkor ez a köret épp kapóra jöhet: izgalmas, nem hétköznapi, és annyira mutatós, hogy akár vendégvárónak is beillik. Egyszerűbben készül, mint azt elsőre hinnéd, és tulajdonképpen csak az előkészítéssel lesz dolgod, hiszen a többit a sütő végzi.
A csavart krumplinak is nevezett ropogós köret sok fűszerrel az igazi: ebben az esetben a só és bors mellett pirospaprika, fokhagyma-granulátum és kakukkfű is kerül rá. Amellett, hogy remek köret, előételként is eheted, sőt mártogatósok mellé vagy önmagában is fogyaszthatod.
-
2023-09-23 11:08:01
-
2023-09-16 10:16:01
-
2023-05-04 10:32:01
Ropogós krumplispirál

Hozzávalók 6 darabhoz
- 6 db közepes krumpli
- 3 ek olívaolaj
- 1 tk só
- 0.5 tk bors
- 0.5 tk pirospaprika
- 1 tk fokhagyma-granulátum
- 2 tk kakukkfű
- 6 db hurkapálca
Elkészítés:
A krumplikat mossuk meg, és töröljük szárazra. (Ha frissek és még vékony a héjuk, nem szükséges meghámozni.) Hosszában szúrjuk át rajtuk a hurkapálcákat, majd egy éles késsel vágjuk őket spirál formájúra. Minél vékonyabb csíkokat vágunk, annál ropogósabbra sülnek. Kissé lazítsuk fel a krumplikat, és nyújtsuk szét őket a hurkapálcán, mintha rugók lennének.
Egy kisebb tálban keverjük össze a fűszereket az olívaolajjal, és kenjük meg vele a krumplikat. Helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük őket 30-35 percig, vagy amíg ropogósak és aranybarnák nem lesznek.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!