Fenséges gesztenyés pulyka karácsonyra - Nem szárad ki, ha így készíted
Ha szeretnéd lenyűgözni a családot valami igazán izgalmas fogással, az egészben sült, gesztenyével töltött pulykával megteheted.
A gesztenye a karácsonyi időszak nagy kedvence, számos formában helyet kaphat az ünnepi asztalon. Jól passzol húsételekhez, és különféle desszerteket is készíthetsz belőle az egyszerű muffintól a mutatós tortákig.
A gesztenyével akkor is érdemes számolni, ha különleges levessel örvendeztetnéd meg a szeretteidet. Az ünnepi jövés-menés, vendégvárás idején nagy előnye, hogy villámgyorsan elkészül. Ebben az édes változatban a rum és a narancs adják meg az ünnepi fogás karakterét. Tejszínhabbal vagy akár habgaluskával is tálalhatod.
Ha megbolondítanád, kakukkfüvet vagy más zöldfűszert is tehetsz rá.
A szobahőmérsékletű gesztenyemasszát törjük össze villával.
Dolgozzunk simára egy deci tejet a pudingporral. A maradék tejet forraljuk fel a kétféle cukorral, öntsük hozzá a pudingos keveréket, és adjuk hozzá a gesztenyemasszát. Ízesítsük rummal, a narancs frissen facsart levével, és főzzük 5-10 pecig.
Húzzuk le a levest a tűzről, és pépesítsük botmixerrel. Ha túl sűrűnek ítéljük, tejjel még hígíthatjuk.
Tálaláskor kanalazzunk a levesből a tányérokba vagy desszertpoharakba. Díszítsük tejszínhabbal, narancshéjjal, mentával.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu