
Ellenállhatatlanul omlós csirkemell sárgabarackos mázzal: egyszerűen készül

A fogás kevés alapanyagból készül, ennek ellenére izgalmas és különleges, köszönhetően a baracklekvárnak.
A csirkehúst érdemes gyümölccsel párosítani, sőt friss gyümölcs helyett lekvárral is csodássá teheted. A nagymamám gyakran pácolta baracklekvárba a csirkemellet, majd serpenyőben vagy sütőbe tolva készre sütötte. A lekvártól édeskés zamatot kap a hús, egyszerű, mégis különleges fogás kerül így az asztalra.
Tipp, amitől még finomabb!
Ha szereted a csípőset, akkor 1 evőkanál mustárt és 1 teáskanál chilipelyhet is keverhetsz a baracklekvárhoz. Hogy az ízek kellően átjárják a húst, jót tesz neki a pihenés, 3-4 óra bőven elég, de egy éjszakát is állhat a hús a pácban. A kész étel mellé rizs és párolt zöldségek illenek a legjobban.
-
2023-09-22 09:36:01
-
2023-09-21 08:32:01
-
2023-09-20 07:32:01
Sárgabarackos csirkemell

Hozzávalók 4 szelethez
- 4 szelet csirkemellfilé
- só és bors ízlés szerint
- 6 evőkanál baracklekvár (sárgabarack)
- 1 evőkanál almaecet
- kevés olaj
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 fokosra.
A húst vágjuk ujjnyi szeletekre, majd fűszerezzük sóval és borssal.
A baracklekvárt az almaecettel keverjük össze, majd a sóval és borssal fűszerezett hússzeleteket forgassuk meg benne, és lefedve tegyük hűtőbe néhány órára. Ezután a szeleteket fektessük olajjal kikent tepsibe, a tálban maradt lekváros pácot öntsük a húsra.
A húst toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 25-30 perc alatt süssük készre. (Félidőnél fordítsuk meg.)
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!