Ellenállhatatlanul omlós csirkemell sárgabarackos mázzal: egyszerűen készül

Sárgabarackos csirkemell cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A fogás kevés alapanyagból készül, ennek ellenére izgalmas és különleges, köszönhetően a baracklekvárnak.

A csirkehúst érdemes gyümölccsel párosítani, sőt friss gyümölcs helyett lekvárral is csodássá teheted. A nagymamám gyakran pácolta baracklekvárba a csirkemellet, majd serpenyőben vagy sütőbe tolva készre sütötte. A lekvártól édeskés zamatot kap a hús, egyszerű, mégis különleges fogás kerül így az asztalra.

Tipp, amitől még finomabb!

Ha szereted a csípőset, akkor 1 evőkanál mustárt és 1 teáskanál chilipelyhet is keverhetsz a baracklekvárhoz. Hogy az ízek kellően átjárják a húst, jót tesz neki a pihenés, 3-4 óra bőven elég, de egy éjszakát is állhat a hús a pácban. A kész étel mellé rizs és párolt zöldségek illenek a legjobban.

Sárgabarackos csirkemell

Sárgabarackos csirkemell ct

Hozzávalók 4 szelethez

  • 4 szelet csirkemellfilé
  • só és bors ízlés szerint
  • 6 evőkanál baracklekvár (sárgabarack)
  • 1 evőkanál almaecet
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokosra.

A húst vágjuk ujjnyi szeletekre, majd fűszerezzük sóval és borssal.

A baracklekvárt az almaecettel keverjük össze, majd a sóval és borssal fűszerezett hússzeleteket forgassuk meg benne, és lefedve tegyük hűtőbe néhány órára. Ezután a szeleteket fektessük olajjal kikent tepsibe, a tálban maradt lekváros pácot öntsük a húsra.

A húst toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 25-30 perc alatt süssük készre. (Félidőnél fordítsuk meg.)

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük