Tejszínes, serpenyős gnocchi pirult gombával: eteti magát, olyan finom

Serpenyős gombás gnocchi cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A gomba első körben vajon pirul, majd a tejszíntől és a fokhagymától lesz ellenállhatatlan szósz belőle.

A gomba kedvelői számára tökéletes választás ez a serpenyős fogás, melyben a gomba mellé más zöldséget is keverhetsz. Remekül illik hozzá a spenót, vagy mirelit borsót is forgathatsz hozzá, de az sem baj, ha kimaradnak a pluszhozzávalók. Ami viszont kötelező, az a zöldfűszer, ha lehet, kakukkfűből is frisset használj.

Az elkészült ételt kínálhatod ropogós héjú bagettel, rizzsel és gnocchival: mi utóbbira szavazunk. Az olaszok kedvelt tésztáját időigényes legyártani, ezért ha gyors ebéd vagy vacsora a cél, akkor a bolti változat is megteszi.

Serpenyős gombás gnocchi

Serpenyős gombás gnocchi ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg gomba
  • 3 evőkanál vaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 marék spenót (opcionális)
  • 2.5 dl tejszín
  • 300 g gnocchi
Recept idők

Elkészítés:

A gombát tisztítsuk meg és tetszés szerint daraboljuk fel. Ha túl kicsi a kalap, akkor egyben is maradhat.

A vajat hevítsük fel egy magas falú serpenyőben, majd dobjuk rá a megtisztított gombát. A gombát fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával és kakukkfűvel. Amikor teljesen lepirult, adjuk hozzá a finomra aprított petrezselymet (és spenótot), majd 2-3 perc múlva öntsük fel tejszínnel és forraljuk egybe.

Ezután forgassuk egybe a gnocchival, és még melegen kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük