Sörtésztában sült cukkini: könnyű, nyári fogás húsmentesen
A legjobb bunda a sörtészta, mely sokkal ízletesebb, mintha zsemlemorzsában forgatnád meg a kedvenc zöldségeidet.
A klasszikus palacsintánál mindenkinek az édes töltelékek jutnak az eszébe. Azonban, aki nagyot mer álmodni, az bizony a sós változatokkal is kedvére kísérletezhet. Ott van például a rántott palacsinta, vagy a rakott, amelyekbe lekvár és kakaó helyett sonka, sajt és különféle ragus töltelékek szoktak kerülni.
Ezúttal mi egy sörös-sajtos tésztájú receptet készítettünk el, amelyből nem hiányozhatnak az olyan alapanyagok sem, mint a curryfűszer vagy az őrölt szerecsendió-virág.
Egy mélyebb keverőtálba beleütjük a tojásokat és habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a 2,5 dl tejet, a szódát és a 2 dl világos sört.
Alaposan összekeverjük az elegyet, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Utána mehet bele a currypor és az őrölt szerecsendió-virág is.
Ha a fűszerek már mind benne vannak, szórjuk bele a lisztet is és keverjük szép simára. Ezt követően adjuk hozzá a fél dl olajat és a 2 evőkanál reszelt sajtot is, majd alaposan keverjük össze és hagyjuk pihenni a tésztát 20 percig.
Vegyük elő a palacsintasütő serpenyőt, olajozzuk meg enyhén, majd mintha csak egy sima palacsintát sütnénk, süssük ki a pihentetett keveréket.
Ha megsültek a a palacsinták, ízlés szerint hajtogassuk meg őket még melegen, majd ha picit már hűltek, szórjuk meg őket a maradék reszelt sajttal.
Kitűnő vendégváró, ráadásul ugyanúgy tárolhatjuk lefedve a hűtőben pár napig, mint az édes verziót.
Fotók forrása: Getty Images
@sobors.hu