8 szuper tésztaszósz egy gyors ebédhez: 20 perces receptek
Ha nincs sok időd a hétköznapi rohanásban, egy gyors tészta a neked való ebéd, pillanatok alatt összedobhatók ezek az isteni szószok.
A tésztaételek méltán örvendenek nagy népszerűségnek, hiszen amellett, hogy gyorsan és egyszerűen készülnek, finomak és tartalmasak is egyben. A különféle tésztákat sokféleképpen kombinálhatod zöldségekkel, hús- és halfélékkel, vagy éppen percek alatt feldobhatod előre elkészített szószokkal, mint amilyen a pesztó vagy ez a paprikaszósz.
Ez a fogás tökéletes gyors hétköznapi vacsorának vagy ebédnek, hiszen ha előre elkészíted a szószt, akkor nincs más dolgod, mint megfőzni a spagettit, és összemelegíteni a füstös kencével.
A paprikákat dörzsöljük be egy kevés olajjal, majd helyezzük őket sütőpapíral bélelt tepsibe, és 200 fokra előmelegített sütőben süssük puhára 15-20 perc alatt. Félidőnél fordítsuk meg őket, hogy minden oldaluk kellemesen megpiruljon. Vegyük ki, sózzuk le, takarjuk le konyharuhával, és néhány perc pihentetés után húzzuk le a héjukat. Szedjük ki a magházakat, és tegyük félre.
Közben a tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük le, locsoljunk rá kevés olívaolajat, és tegyük félre.
A hagymát dinszteljük üvegesre az olajon, adjuk hozzá a fokhagymát, és együtt is pirítsuk őket 1-2 percig. Kanalazzuk aprítógépbe, a bazsalikom kivételével adjunk hozzá minden más hozzávalót, és dolgozzuk krémesre.
A szószt öntsük vissza az edénybe, forraljuk fel, és főzzük 1-2 percig, vagy amíg kissé besűrűsödik. Adjuk hozzá a bazsalikomot és a spagettit, forgassuk össze, és még melegen fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu