Spekulatius krém házilag: ezzel alapozd meg az ünnepi hangulatot

4
Nyomtatás
Spekulatius-krem-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Mutatjuk a tökéletes házi spekulatius krém receptjét: selymes, fűszeres és igazi karácsonyi hangulatot áraszt!

A spekulatius vagy speculoos egy karácsonyi fűszerekkel megbolondított, ízében a mézeskalácsra emlékeztető kekszféle, amelynek német nyelvterületen van igazán nagy hagyománya. A spekulatius krém pedig az ebből a kekszből készített fűszeres kencét jelenti, amelyet kenyérre kenve vagy önmagában is fogyaszthatsz, de remekül illik karácsonyi süteményekbe is mogyoró vagy csokikrém helyett, mint például a mutatós fenyőfasüti vagy a babka esetében.

A kekszet természetesen házilag is elkészítheted, és itt találsz hozzá egy szuper receptet, azonban tökéletesen helyettesítheted a Magyarországon is könnyen beszerezhető Mese keksszel.

Spekulatius krém

Spekulatius-krem

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 200 g spekulatius vagy Mese keksz
  • 1 ek juharszirup
  • 150 g mandulavaj
  • 1 tk holland kakaópor
  • 0.5 tk őrölt fahéj
  • 0.5 tk őrölt szerecsendió
  • 0.5 tk őrölt gyömbér
  • 0.25 tk őrölt szegfűszeg
  • 0.25 tk őrölt kardamom
  • 1 csipet őrölt csillagánizs (opcionális)
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Tegyük a kekszet aprítógépbe, és zúzzuk porrá.

Adjunk hozzá minden más hozzávalót, és dolgozzuk sűrű krémmé. Kanalazzuk befőttesüvegbe vagy más légmentesen zárható tárolóedénybe, és elfogyasztásig hűtőben tároljuk.

Használjuk süteményekhez, kenjük pirítósra vagy fogyasszuk önmagában.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon